Polis, telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşı uyardı

Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipleri, son günlerde kent merkezinde artan telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı.

  • 760
Polis, telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşı uyardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, son günlerde kent merkezinde artan telefon dolandırıcılığına karşı Cuma Namazı çıkışında broşür dağıtarak halkı uyardı. Nasrullah Camisi, Hz. Pir Şeyh Şabanı Camisi ile Kuzeykent Ulu Camisinde telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtan polis ekipleri, kendilerini telefonlar arayanlara itibar etmemelerini istedi. Ayrıca polis ekipleri, Kastamonu Belediyesi ile de irtibata geçerek belediye hoparlöründen telefon dolandırıcılarına karşı dikkatli olunması noktasında anons yaptırdı.

Kastamonu Emniyet Müdürlüğünden yapıla yazılı açıklamada, son zamanlarda Kastamonu’da ve tüm Türkiye genelinde bazı yöntemlerle dolandırıcılık olaylarında artış gösterildiğine dikkat çekilerek, “Sizleri ev telefonunuzdan veya cep telefonunuzdan arayarak kendilerini polis, asker ve savcı olarak tanıtıp ‘Ben Polisim, Askerim, Savcıyım, sizin adınıza hat almışlar, adınıza bankadan kredi çekecekler, kullanmakta olduğunuz telefonunuz terör örgütü tarafından takibe alınmış ve banka hesap numaranızdan para çekilmiş veya adınız FETÖ soruşturmasına karıştı, ilinizde kuyumcuda hırsızlık oldu ve sizin kimliğiniz bu kişilerin üzerinden çıktı, sizinde bu olayla bağlantınız var, evinizde arama yapılacak, altın para varsa evinize sivil polis göndereceğiz, altın ve paraları sivil polise verin bunları inceletip tekrar size geri vereceğiz, tüm bunların yapılmasının amacının bu örgüt elamanı ya da dolandırıcıların yakalanması için gerekli olduğu” diyerek vatandaşları dolandırmaya çalıştıkları tespit edilmiştir. Bu şekilde arayan şahıslara itibar etmeyiniz. Hiçbir kamu kurumu telefon vasıtası ile sizden para talebinde bulunmaz, güvenliğiniz için telefon ile görüştüğünüz şahıslara kimlik bilgilerinizi, kredi kartı numaralarınızı, şifrenizi vermeyiniz” denildi.

Polis ekipleri, telefonla arayarak kendilerini dolandırmak isteyenleri de 155 Polis İhbar Hattına bildirmelerini istedi.