Polisten Vatandaşlara Güvenlik Kamerası Uyarısı

Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polisler ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşları evlerine güvenlik kamerası takmaları konusunda uyardı.

  • 667
Polisten Vatandaşlara Güvenlik Kamerası Uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

POLİSTEN VATANDAŞLARA ‘GÜVENLİK KAMERASI’ UYARISI

(İHA) - Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polisler ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşları evlerine güvenlik kamerası takmaları konusunda uyardı. 

Polis ekipleri, Kastamonu Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan genelge kapsamında ‘halkın yoğun olarak yaşadığı site, apartman ve iş yerlerinde güvenlik kamerası taktırılmasına dair alınan kararın’ vatandaşlara duyurulması çalışmaları başlatıldı.

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ile Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Masası ekipleri alınan kararın vatandaşlara duyurulması ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için site, apartman yöneticileri ve iş yerlerine yönelik bilgilendirme çalışması yürütüyor. Polis ekipleri, ilk olarak site ve apartmanların yoğun olarak bulunduğu İnönü Mahallesi Salı Pazarı mevkisinden başlanan çalışmalarda ekipler, site ve apartman yöneticilerini ziyaret ederek konu hakkında bilgiler verdi. Ziyaretler sırasında polis ekipleri tarafında vatandaşlara, güvenlik kamerasının suçun oluşmasında caydırıcı bir etken olduğu anlatılarak, art niyetli kişilerin güvenlik kamerası bulunan yerleri tercih etmediği belirtildi. Polis ekipleri, özellikle mahalle arasında kalan ve çevresi kapalı yerlerin art niyetli kişiler tarafında daha çok tercih edildiğini ifade ederek, bu nedenle buralarda meydana gelebilecek bir olayın aydınlatılmasında güvenlik kameralarının hayati önem taşıdığı belirtildi.

Ayrıca Kastamonu Valiliği tarafından yayımlanan genelgede halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik kamerası taktırılması zorunlu hale getirildi. Ayrıca alınan karar gereği emre uymayan site, apartman yönetimi ile iş yerlerine kabahatler kanunu kapsamında idari yaptırım cezası uygulanacak.