Valla Kanyonunda kaybolan 4 kişi bulundu

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde 2. Türkiye Kanyon ve Doğa Sporları Festivali kapsamında Valla Kanyonunda kaybolan 4 kişilik grup, ekiplerin çalışması sonrası bulundu.

  • 1124
Valla Kanyonunda kaybolan 4 kişi bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde 2. Türkiye Kanyon ve Doğa Sporları Festivali kapsamında Dünyanın en büyük 2’inci kanyonu olarak gösterilen Valla Kanyonuna giren 4 kişilik grup, kanyonun çıkışını bulamayınca kayıp ihbarında bulundu. Bunun üzerine harekete geçen Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri ve jandarma ekipleri, Cide ilçesinden Valla Kanyonuna girerek kayıp şahıslarla irtibat kurdu. Kayıp şahısların yerini tespit eden ekipler, kaybolan vatandaşları kanyondan çıkarttı. Kanyona giren şahıslardan birisinin ayağında kırıklar oluştuğu ve yürümekte güçlük çektiği belirtildi. Kanyondan çıkartılan ve ayağında kırıklar bulunan şahıs, olay yerinde bekleyen 112 Acil Servis ekiplerince ilk müdahalesi yapılarak Cide Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kanyondan çıkartılan diğer şahısların ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kanyonda kaybolan ve çıkışı bulamayan şahısların, festival kapsamında ilçeye geldikleri ve kanyona girdikleri öğrenildi.