Yangında evsiz kalanlar okul lojmanı ve Kur'an kursu binasına yerleştirilecek

Araç ilçesinde 9 evin kullanılamaz hale geldiği yangında evsiz kalan vatandaşlar, okul lojmanları ve Kur'an kursu binasına yerleştirilecek.

  • 728
Yangında evsiz kalanlar okul lojmanı ve Kur'an kursu binasına yerleştirilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nun Araç ilçesinde evleri yangın sonucu kullanılamaz hale gelen vatandaşların barınması için köydeki okul lojmanı ve Kur'an kursunda tadilat yapılıyor.

İlçeye bağlı Köklüdere Köyü Muhtarı Mustafa Boyacı yaptığı açıklamada, olayın köy sakinlerini derinden üzdüğünü söyledi.

Köydeki evlerin büyük bölümünün ahşap olması dolayısıyla yangının kısa sürede büyüyerek, çok sayıda evin kullanılamaz hale gelmesine neden olduğunu belirten Boyacı, "İnşallah köyümüz bir daha böyle bir felaket yaşamaz." dedi.

Yangının çok sayıda köy sakinini evsiz bıraktığını belirten Boyacı, şunları dile getirdi:

"Evlerle birlikte içindeki tüm eşyalar da kullanılamaz hale geldi. Olayın hemen ardından köyde kalan ev sahiplerini diğer komşularının yanına yerleştirdik. Valimiz ve Kaymakamımız gelerek neler yapabileceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulundu. Köyde bulunan okula ait boş lojmanların bu kişiler için değerlendirilebileceği konusunda fikir birliğine vardık."

Lojmanlarda tadilat başlatıldığını anlatan Boyacı, "İlk olarak eskiden Kur'an kursu olarak hizmet veren yeri ev ortamına çevirmek için çalışma başlattık. Evi yananlardan Mustafa Boyacı eskiden Kur'an kursu olarak hizmet veren binaya yerleştirildi. Şimdi okula ait 3 lojmanda çalışma yürütülüyor. Elektrik malzemelerinin gelmesini bekliyoruz. Geldikten sonra İsmiye Boyacı ile Bilal ve Ali Aykanat ailelerini bu lojmanlara yerleştireceğiz." diye konuştu.

"Amacımız ailelere kalıcı bir çözüm bulunması"

Evleri yanan ailelerden birinin İstanbul'a gittiğini söyleyen Boyacı, şunları kaydetti:

"Bu ailemiz İstanbul'a gitti ama yazın tekrar dönecek. Hamdi Aykanat ve ailesi ise köydeki eski ve ahşap bir evde kalıyor. Hayvanları olduğu için onu okul lojmanına yerleştiremiyoruz. Amacımız bu ailelere kalıcı bir çözüm bulunması. Onun için çalışmalar yapıyoruz. İnşallah en kısa sürede kalıcı çözüm bulup bu aileler için yeni evler yapacağız."

İlçeye bağlı Köklüdere köyünde geçtiğimiz ay, Ali Aykanat'ın evinde çıkan yangın, kısa sürede çevredeki evlere sıçramış, olayda Ali Aykanat, Mustafa Boyacı, Bilal Aykanat, Hamdi Aykanat ve Mehmet Boyacı'nın evleri ile İsmiye Boyacı ve Zühre Taşalan'a ait ikişer ev ve 6 ahır tamamen yanmıştı.