Atatürk İlkokulunda Flor Jel Uygulaması

Kastamonu'da bulunan ilkokullarda binlerce ilköğretim öğrencisine 1 ay boyunca diş fırçası ile flor jel uygulaması yapılacak.

  • 550
Atatürk İlkokulunda Flor Jel Uygulaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ATATÜRK İLKOKULUNDA FLOR JEL UYGULAMASI

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Kastamonu’da bulunan ilkokullarda binlerce ilköğretim öğrencisine 1 ay boyunca diş fırçası ile flor jel uygulaması yapılacak.

Çocukların dişlerinin koruma altına alınması ve küçük yaşta fırçalama alışkanlığı kazanmalarını amaçlayan projeye Atatürk İlkokulu’nda başlanarak öğrencilere flor jel uygulandı. Proje kapsamında kentteki ilkokulda eğitim gören birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencisine flor jel uygulanacak. Diş çürümelerini önleyen ve diş yapısını kuvvetlendiren flor uygulaması çürüğe karşı direnç kazanılması açısından büyük önem taşıyor. 5 yıl boyunca yılda 3 kez Ekim, Ocak ve Nisan aylarında yapılan flor uygulamasıyla hem çocukların dişlerinin korunması hem de diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması amaçlanıyor.

Kastamonu Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi diş hekimleri tarafından yapılan flor jel uygulaması Atatürk İlkokulunda başladı. Diş hekimleri, sınıflarda öğrencilere diş fırçası ve flor jelin öneminden bahsederek, öğrencilere uygulamalı bir şekilde diş fırçasının ve flor jelin kullanımı gösterildi.

Atatürk İlkokulu Müdürü Fehmi Ercan, okullarında öğrencilere diş fırçası ile flor jel uygulaması yapıldığını belirterek, diş hekimlerine teşekkür etti.