Atatürk'ün Taşköprü'ye Gelişinin 92. yılı coşkuyla kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Taşköprü ilçesini ziyaretinin 92. Yıldönümü ilçede çeşitli etkinliklerle kutlandı.

  • 486
Atatürk'ün Taşköprü'ye Gelişinin 92. yılı coşkuyla kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kutlamalara Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, İl Jandarma Albay Metin Özbek, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabudak, Kastamonu İl Emniyet Asayiş Müdürü Mesut Şahin, İl Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Fahrettin Şenoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Alparslan Bilgiç, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Çoşkun, İlçe Emniyet Müdürü Metin Ilgın, İlçe Müftüsü Yusuf Uzun, AK Parti İlçe Başkanı Ali Eşref Sevim, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ahmet Kesim, çok sayıda daire amirleri ve vatandaş katıldı.

İlk olarak Cumhuriyet Meydanın da çelenk konulmasıyla ile başlayan program da ilçe protokolü tarafından ilçe girişinde Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, 11 parelik top atışı ile birlikte karşılandı. Kortejle birlikte Cumhuriyet Meydanına yürünmesinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Taşköprü Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi tarafından gösteri sergilenirken vatandaşlar tarafından büyük beğeni aldı. Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcı Harun Reşit Şimşek tarafından dinletisi gerçekleşti.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz ise, “Atatürk’ün Kastamonu ziyaretinin ve şapka inkılabının ilimiz de ve ilçelerimiz de bayram havasında hissediliyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu da başladığı ziyaretlerle ilçemizi de ziyaret ederek bizleri gururlandırmıştır. Ziyaret Esnasında gerçekleştirdiği inkılaplar Türk tarihinde unutulmayacaktır, özellikle kılık kıyafetlerin yenilenmesin de önemlidir. Bu önemli tarihi olayın yıldönümünü kutluyoruz” dedi.

Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ise, “Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Taşköprü ziyaretinin yıl dönümünü kutluyoruz. Kastamonu ziyaretlerinde 29 ağustos 1925 yılında Taşköprü İlçemizi ziyaret ederek bizleri gururlandırmıştır. Kastamonu gezisi ilimiz ve ilçemiz için önem arzetmez aynı zamanda Cumhuriyet Tarihi açısında da büyük önem arz eder.” Dedi. Törende konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 günlük gerçekleştirdiği gezinin Kastamonu’ya verdiği önemi gösterdiğini ve 1927 yılında Taşköprü’deki büyük yangın sonucu Atatürk’ün kendi mimarlarını Taşköprü’ye göndererek Taşköprü’nün yeniden imarını yaptırarak Taşköprü’ye verdiği önemi gösterdiğini ifade etti.

Meydandaki programın ardından Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, il ve ilçe protokolü Taşköprü Kaymakamlığını ziyaret ettiler.