Avcılar ve Atıcılar Derneği'nden Kurs Tepkisi

Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği Avcı Kursu için müracaatta bulunan kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi tarafından kurs açılmamasına tepki gösterdi.

  • 361
Avcılar ve Atıcılar Derneği'nden Kurs Tepkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Talep olmasına rağmen talebin Halk Eğitim Merkezi tarafından dikkate alınmamasına anlam vermediklerini belirten Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Adil Ünaldı, Halk Eğitim Merkezi’nden açıklama beklediklerini söyledi.

Kastamonu’nun ilçelerinde açılan kursun il merkezinde de açılması gerektiğine işaret eden Başkan Adil Ünaldı, "İl merkezinde Avcı eğitim kursuna katılmak için Halk Eğitim Akşam Sanat Okulu’na kayıtlarını yaptıran 120 kişi civarındaki avcı adayımız 2014 yılının 12’nci ayından bu yana müracaatlarının olmasına rağmen hala il merkezinde kurs düzenlenmeyişine anlam veremiyorlar. Şimdiye kadar birçok ilçede düzenlenen "Temel Avcı Eğitim Kursları’ neden il merkezinde açılmıyor? Kursun açılması için 10-15 kişinin yeterli olması gerekirken bizler yüz kişinin üstünde müracaatımız olmasına rağmen hala niye merkezde kurs açılmıyor. Kurs ile ilgili açıklama bekliyoruz” dedi.

Temel Avcı Kurslarına katılıp belge alamayanların yasal avcı olamadığını hatırlatan Ünaldı, "Kurslar Halk Eğitim Akşam Sanat Okulları ve Orman Su İşleri İl Müdürlüklerince ortaklaşa düzenlenebiliyor. 2015-2016 Av Sezonu’nun başlamasına az bir süre kaldı. Bizler yasal olarak avlanmak istiyoruz. Yetkililer bizi kaçak avcılığa mecbur bırakmasınlar. Bir an önce Avcı Eğitim Kursu’nun açılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)