Avrupa Kulüpler Şampiyonasında Burhaniye Rüzgarı

4. Kulüpler Avrupa Şampiyonası yaklaşık 35 ülkeden 750 civarında sporcunun katılmı ile 18 - 20 Şubat 2016 tarihleri arasında Antalya'da yapıldı.

  • 832
Avrupa Kulüpler Şampiyonasında Burhaniye Rüzgarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Burhaniye Taekwondo İhtisas  Kulübü sporcuları, Balıkesir’den sadece Burhaniyeli sporcuların katılma hakkı olduğu 4. Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonasına (4th European Taekwondo Clubs Championships) katıldı.

Burhaniyeli Taekwondocular ilçeyi, ili ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek 1 gümüş, 4 bronz olmak üzere 5 Avrupa derecesi kazanarak müthiş bir başarıya imza attılar. 

Şampiyonada Bayram Bulut Avrupa ikincisi olurken, Oğuz Yiğit Ünal, Duygu Üstün, Elifnur Özdemir ve Mehmethan Telli Avrupa üçüncüsü oldular.

Antrenör Rıza Güven; “öncelikle bize bu müthiş gururu, onuru yaşatan  sporcularımızı canıgönülden kutluyorum, tebrik ve teşekkür ediyorum. Sadece madalya kazanan 5 sporcumuzu değil, orada ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi temsil eden 14 sporcumuzun tamamını kutluyorum. Çok zor işlerin üstesinden geldiler, ilçemizin, ilimizin spor tarihine altın harflerle yazılacak mükemmel bir başarıya imza attılar. Yarışma süreci bir buçuk ay önce başladı. Sporcuların uluslararası lisansı için kişi başı 100 dolarlarının yatırılması, uluslararası lisanların çıkması, lisans sicil numaraları ile şampiyonaya kayıtların yapılması. İngilizce olan birçok formların doldurulup gönderilmesi. Ardından kişi başı 1.200 TL’ye mal olan sürece maddi olarak hazırlanmak. Fiziksel olarak yarışmaya hazırlanmak. 14 sporcunun Antalya’ya intikali ve geri dönüşü, sporcuları motive süreci. Kısaca maddi ve manevi olarak çok çok külfetli bir yarışmayı çok şükür kazasız-belasız-sorunsuz sonlandırdık. Artık sevincimizi, gururumuzu, mutluluğumuzu yaşama zamanı. Bu onur, gurur tüm Burhaniye’mizin, tüm Balıkesir’imizin inşallah. Halkımızdan, bürokrasimizden, spor kamuoyumuzdan isteğimiz odur ki; Bu onuru-gururu paylaşsınlar, sahiplensinler, en önemlisi bu sporculara sahip çıksınlar, Bunlar hepimizin çocukları, memleketin öz evlatları, hepsinin uyruğu Türkiye Cumhuriyeti. Hiçbirisi farklı bir ülke vatandaşı değil. Sporcularımıza müthiş bir unvan, müthiş bir kariyer oldu. Torunlarına kadar gururla anlatacakları bir başarı hikayesi oldu.” dedi.

Çalışmalara hiç ara vermeden devam ettiklerini belirten Güven; "bu şampiyona arkada kaldı ve önümüzde çok yoğun müsabaka takvimi var. Haftaya, yıldız seçmesini kazanan 8 sporcumuzla Kocaeli’ne gideceğiz. Kocaeli’nde dereceye girenler Eskişehir Türkiye şampiyonasına. Hemen ardından gençlerin il seçmesi yapılacak, seçmeyi kazananlar Aydın’a, orada dereceye girenler Adana’ya gidecekler.” dedi.

Güven devamla; “bu süreçte ve her zaman yanımızda olan Kaymakamımız sayın Hüseyin Öner’e, imkanları ölçüsünde bize destek olan, katkı sağlayan Belediye başkanımız sayın Necdet Uysal ve Belediye başkan yardımcımız sayın Cemal Akkılınç’a, bizi hiç yalnız bırakmayan Milli Eğitim Müdürümüz sayın Güner Bahadır’a, kurslarıyla bize destek olan Halk Eğitim Müdüremiz sayın Zehra Demirkıran Kılıç'a çok teşekkür ediyorum.” dedi.