Avrupa'nın Şampiyonları Kastamonu'da Belirlendi

Dünyanın en köklü dördüncü kros müsabakası olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Yarışmaları, Kastamonu'da düzenlendi.

  • 525
Avrupa'nın Şampiyonları Kastamonu'da Belirlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava sıcaklığının yer yer -3 dereceye kadar düştüğü yarışlarda, sporcular baygınlık geçirdi. Genç erkeklerde Darıca Belediyesi zirveye oturdu.

İlki 1962 yılında yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Birinciliği, bu yıl Kastamonu’da gerçekleştirildi. Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi, Avrupa Atletizm Birliği, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Üsküdar Belediyesi’nin destekleriyle organize edilen yarışlara, 15 farklı ülkeden 188 sporcu katıldı.

Türkiye’nin yanı sıra Fransa, Belçika, İspanya, Yunanistan, İngiltere, Litvanya, Lüksenburg, Norveç, Portekiz, İsviçre, İsveç, Danimarka, Almanya ve Çek Cumhuriyeti’nin katıldığı kupada, büyük erkeklerde 11, büyük kadınlarda 6, genç erkeklerde 6, genç kadınlarda ise 8 takım ve toplam 188 sporcu Avrupa kulüpler şampiyonluğu için ter döktü.

Şampiyonada Türkiye’yi büyük bayanlarda Üsküdar Belediyesi, erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, genç erkeklerde Fenerbahçe ve Kocaeli Darıca Belediyespor, genç kadınlarda ise Bursa Büyükşehir Belediyespor ile Fenerbahçe temsil etti.


“ZORLU PARKURLAR, SPORCULARI BAYILTTI”
Kastamonu’da bin 100 metre rakımda Kadıdağı Platosu’nda gerçekleştirilen kros yarışlarında, zorlu parkurlar sporculara bir hayli zor anlar yaşattı. Yarışmayı tamamlayan sporcular, kendilerini yere atarak baygınlık geçirdi. Bazı sporcular ise, yarışlarda hazır bekleyen sağlık ekiplerince ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışlarda daha önceden olimpiyat vizesi alan Büyük Kadınlarda Özlem Kaya ikinci olurken, Büyük Erkeklerde Bekir Karayel’de birinci geldi.

Zorlu parkurlar nedeniyle bazı sporcular, ayakta durmakta güçlük çekerken, çamurdan geçtikleri esnada da düştükten sonra tekrar ayağa kalkarak yarışa devam ettiler. Genç Kadınlar, Genç Erkekler, Büyük Kadınlar ve Büyük Erkekler olmak üzere 4 gurupta gerçekleştirilen kros yarışlarında Türkiye, üç kez birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Türkiye, takım halinde Genç Kadınlar, Genç Erkekler ve Büyük Kadınlarda birinci olurken, Büyük Erkeklerde ise ikinci sırada yer aldı.


“TÜRKİYE OLARAK BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK”
Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Yarışmaları'nı Kastamonu’da organize ettiklerini ifade eden Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 53’üncüsü düzenlenen yarışmayı Türkiye’de yapıyor olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

15 ülkeden 188 sporcunun katılımıyla yapmış oldukları yarışlarda Türkiye olarak büyük bir başarıya imza attıklarını söyleyen Çintimar, “Yarışlarda düzenlenen 4 kategorinin üçünde birinci geldik. Bir kategoride de takım olarak ikinci geldik. Yarışların Kastamonu’da yapılmasından emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bu tür organizasyonların Türkiye’de yapılması için gayret göstereceklerini aktaran Çintimar, “Bu yarışlarda birinci gelen kulüpler, Avrupa’nın Şampiyon Kulüpleri oluyor. Ayrıca bu yarışlarda Üsküdar Belediyesi sporcusu Özlem Kaya ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor sporcusu Bekir Karayel, olimpiyat kotası almış oldular” ifadelerini kullandı.

Azdavay’ın Suğla Yaylasında geçtiğimiz yıl Avrupa Enduro Şampiyonası'nın yapıldığına dikkat çeken AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik de, “Bu yılda Enduro Şampiyonası için üç tane farklı yarışların yapılması planlanıyor. Türkiye’de ikinci kez düzenlenen kros yarışlarının bu sefer Kastamonu’da düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm sporcularımıza başarılar dilerken, herhangi bir sakatlanmaya mahal verilmeden yarışların tamamlanmasını ümit ediyorum” diye konuştu.

Gerçekleştirilen yarışlarda, genç kadınlar 4 kilometre, genç erkekler 6 kilometre, büyük kadınlar 6 kilometre ve büyük erkeklerde 10 kilometre koştu. Büyük kadınlarda Üsküdar Belediyesi, genç erkeklerde Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü, genç kızlarda Bursa Büyükşehir Belediyesi, büyük erkeklerde Fransa'dan Ales Cevennes Athletisme kulübü zirvede yer aldı.

Öte yandan koşuların düzenleneceği alana Kastamonu Valiliği tarafından basın mensupları için araç kaldırıldı. Ancak araca sadece bazı basın mensuplarının davet edilmesi tepkiye neden oldu.

(İHA)