Ayakları kırılan yavru kediye öğrenciler sahip çıktı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde otomobilin çarpması sonucu ayakları kırılan kediye lise öğrencileri sahip çıktı.

  • 662
Ayakları kırılan yavru kediye öğrenciler sahip çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Beyza Bıçakcıoğlu ve Öznur Kara, okuldan eve gitmek için çıktıklarında otomobilin çarptığı kediyi ayakları kırılmış halde buldular. Yaralı kedinin aç olduğunu düşünen iki lise öğrencisi önce kedinin karnını doyurdular sonra da kediyi tedavi ettirmek için veteriner polikliniğine götürüler. Veteriner hekimin kedinin ayaklarının kırılmış olduğunu ve acilen tedavi edilmesi gerektiğini söylemesi üzerine Bıçakçıoğlu ve Kara, yaralı kediyi Tosya Belediyesi Çevre Koruma Hizmetler Müdürlüğü’nün polikliniğine götürerek tedavi olmasını sağladılar.

“Kedinin durumu bizi çok üzdü ve çaresizce kedinin başında ağladık”

Kediyi ilk gördüklerinde çok üzüldüklerini ifade eden Beyza Bıçakcıoğlu,”Eğitim gördüğümüz Kız İmam Hatip Lisesi İlçe çıkışında olduğu için her gün servis aracı ile gidip gelmekteyiz. O gün okul çıkışında servis aracını bekler iken yolun kenarında yavru kedinin ağlamaklı miyavlamasını duydum. Daha sonra Öznur arkadaşımla kediyi aradık ve çalıların arasında yavru kediyi bulduk. İlk gördüğümüz anda kedinin o durumu bizi çok üzdü ve çaresiz şekilde kedinin başında ağladık” dedi.

‘’Babamı aradım ve kediyi veterinere götürdük’’

Aç olduğunu düşündükleri kediyi simit ve suyla doyurduklarını söyleyen Beyza Bıçakcıoğlu, “Kediyi bu şekilde bırakamayacağımız karar verdikten sonra köyde imamlık yapan babamı aradım ve kendisine durumu anlattım. Babam ben aradıktan 15 dakika sonra araba ile gelerek yavru kediyi veteriner hekime götürdük. Yaralı yavru kediyi tedavi eden veteriner hekim, çarpmanın etkisi ile kedinin ayaklarının kırık olduğunu söyledi. Biz de kediyi alarak Tosya Belediyesi Çevre Koruma Hizmetler Müdürlüğüne götürdük. Belediyede yetkililere yaralı kediyi teslim ettik. Belediye Veteriner Hekimi kediyi ilk önce Kastamonu Belediyesi Veteriner Müdürlüğüne göndereceklerini ve sonrasında Ankara Belediyesi Veteriner Müdürlüğü’ne gideceğini söylediler “ifadelerine yer verdi.

“Yavru kedinin tedavisi için ellerinden geleni yaptılar”

Tosya Belediyesi’nin duyarlılığından ötürü Belediye personeline teşekkür eden Öznur Kara ise, “Belediye yetkilileri sağ olsunlar bize yardımcı oldular. Yavru kedinin tedavisi için ellerinden geleni yaptılar.Bizler ilçemizdeki tüm vatandaşlara, hayvanlara daha duyarlı olmaları gerektiğini, sakat ve yaralı hayvan gördüklerinde Belediyeye bağlı Veterinerlik Müdürlüğü’ne getirmelerini istiyoruz” diye konuştu.