'Ayçiçek üretimi Kastamonu'da desteklenmeli!'

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 'Ayçiçek üretimi Kastamonu'da desteklenmeli.' dedi.

  • 1575
'Ayçiçek üretimi Kastamonu'da desteklenmeli!'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi, Karadeniz Masası Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu’da Ayçiçek üretiminin destekleme kapsamı dışında bırakılmasını Meclis’te gündeme getirdi.

Kastamonu il genelinde yağlık ve çitlemelik ayçiçeği üretiminin 2 bin dekar alanı geçtiğini belirten Milletvekili Hasan Baltacı, ayçiçeğinin, Havza Bazlı Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında Kastamonu’da desteklenen ürünler arasına dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin Ayçiçek yağında yurt dışına mahkum kaldığı bu dönemde üreticiye daha fazla destek sağlanması gerektiğini ifade eden Milletvekili Hasan Baltacı şu ifadeleri kullandı:

“Yağlık ve Çitlemelik Ayçiçeği Bitkisi, Kastamonu il ve ilçelerinde bu sene 2 bin dekar alanda ekilmesine rağmen Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında Kastamonu’da desteklenen ürünler arasına alınmamış, destek dışı bırakılmıştır. Kastamonu’da büyük umutlarla ve emekle ayçiçeği ekimi gerçekleştiren çiftçilerimiz bu nedenle desteklemeden faydalanamamış ve mağdur edilmiştir. Ayçiçeği, Havza Bazlı Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında Kastamonu’da desteklenen ürünler arasına dahil edilmeli, zor zamanlardan geçen Devrekanili, Seydilerli, Dadaylı, Taşköprülü çiftçimizin yüzü bir nebzede olsa gülmelidir.”