Ayının Kaçırdığı Ceset 16 Gündür Kayıp

Kastamonu'da ayı tarafından mezarı kazılarak kaçırılan ceset, 16 gündür bulunamadı.

  • 1865
Ayının Kaçırdığı Ceset 16 Gündür Kayıp
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Küre ilçesine bağlı İmralı köyünde, 55 gün önce defnedilen Abdurrahman Karagöz’ün ayı tarafından kazılan mezarından kaçırılan cesedi, 16 gündür yakınları tarafından aranıyor.

Olayın ardından İstanbul’dan köylerine gelen Abdurrahman Karagöz’ün kızı Atiye Öztürk, yaklaşık 16 gündür babasının cesedini arıyor. Gözü yaşlı bir şekilde ormanlık alanda köy sakinleriyle birlikte babasının cesedini arayan Atiye Öztürk, İstanbul’dan gelerek ayı tarafından kaçırılan babasının cesedini aradığını söyledi. Yetkililerden yardım beklediklerini ifade eden Atiye Öztürk, “Bizimle birlikte babamın cesedinin aranmasını istiyoruz. Babamın en azından kemikleri olsun ulaşılmasını istiyoruz” dedi.

Karagöz’ün kızı Atiye Öztürk, babasının cesedi bulunmaması durumunda ne yapacaklarını bilemediklerini belirterek, şunları söyledi: “Cenaze bulunmazsa biz nerede, nasıl dua edeceğiz. Henüz acımız taze iken birde bu olay başımıza geldi. Babamın bir mezarı varken şimdi mezarı da yok. Artık dua edebileceğimiz bir mezarı da yok.”

Atiye Öztürk ile birlikte ormanlık alanda ayının kaçırdığı cesedi arayan İmralı Köyü Muhtarı Yaşar Güleryüz ise, “Yaklaşık 16 gün önce Abdurrahman Karagöz’ün mezarı eşildi. Ayı tarafından ceset, mezardan çıkarılarak kaçırıldı. Biz de bunun üzerine kızı Atiye Öztürk ve köy sakinlerimizle birlikte cesedin bulunması için aramalarımızı sürdürüyoruz. Köyümüzde böyle bir olayın yaşanmasından dolayı gerçekten çok üzgünüm. Bu olaydan dolayı köyümüzde bir huzursuzluk oluştu. Köyümüzde, komşularımız artık birbirlerine gelip gidemez oldu. Korkumuzdan gece dışarı çıkamaz hale geldik. Daha birbirlerimize oturmaya ve yardım etmeye giderken artık kimse birbirine gitmiyor. Bu yüzden olayın en kısa sürede aydınlatılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Açılan mezarın etrafında kefen ve kemik parçalarının bulunduğunu hatırlatan Güleryüz, bu kemik parçalarının emniyet güçleri tarafından alınarak incelenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini ifade ederek, “Biz de Adli Tıp Kurumu’nun sonuçlarını merakla bekliyoruz. Büyük ihtimalle kemik parçaları amcamıza ait çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Av yasağının kaldırılmasını isteyen Güleryüz, “Küre’de bir fabrikada çalışıyorum. Vardiyalı olduğu için bazen gece işe gitmem gerekiyor. Köyümden Küre’ye gece işe gidip gelirken korkuyorum. Sorunumuza yetkililerden çözüm bekliyoruz. Bize yardım etmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Komşusunun kaybolan cesedinin arama çalışmalarına katılan İsmail Demirkol da, “Milli Park Müdürlüğü ekiplerinden gelerek, mezarı izlemek için 2 adet fotokapan yerleştirdiler. Şu an mezar kamera ile izleniyor. Bizim bütün aramalarımıza rağmen mevtayı bulamadık. Bu yüzden yetkililerden mevtanın bulunmasını istiyoruz” dedi.

Ayı tarafından cesedi kaçırılan Abdurrahman Karagöz’ün torunu Yasin Öztürk ise şöyle konuştu: “Ben, dedemin mezarını istiyorum. Onun başında dua etmek istiyorum. Bulunduktan sonra tekrardan boş mezarına defnedilmesini istiyorum.”

İstanbul’da kaldırıldığı bir hastanede rahatsızlanarak 55 gün önce hayatını kaybeden ve cenazesi köyündeki aile kabristanlığına defnedilen Abdurrahman Karagöz’ün mezarı, 20 Aralık 2014’te ayı tarafından tahrip edilmiş halde bulunmuştu. Ayı önce, mezarın baş tarafından cesede ulaşmaya çalışmış, mezarın içerisindeki tahtaları geçemeyince ayak kısmına geçerek açmıştı. Açtığı çukurdan cesedi çıkartan ayı, cesetle birlikte ortadan kaybolmuştu. Başka bir cenaze için mezarlığa gelen köylüler, Abdurrahman Karagöz’e ait mezarı tahrip edilmiş halde bulmuştu. Mezarın yakınında yapılan arama çalışmalarında kefen ve kemik parçaları bulunmuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)