Aynacıoğlu: 'Başkanlık Sistemini Destekliyoruz'

Diriliş Osmanlı Başkanlığı Kastamonu Şube Başkanı İsmail Aynacıoğlu, Başkanlık sistemine destek verdiklerini belirterek, 57 İl'de kuruluşlarını tamamladıklarını kaydetti.

  • 1681
Aynacıoğlu: 'Başkanlık Sistemini Destekliyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diriliş Osmanlı Başkanlığı Kastamonu Şube Başkanı İsmail Aynacıoğlu, yeni anayasa çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü belirterek, “Yeni anayasa içinde olması planlanan başkanlık sistemi bizler için büyük önem taşıyor. Çünkü günümüzde gelişmiş ülkelerin büyük çoğunluğu başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Ancak ülkemizde başkanlık sistemini istemeyenler, Türkiye’yi daha da güçlendirecek yeni yönetim modelini engellenmeye çalışılmaktadır. Başkanlık sistemini istemeyenler, ellerindeki medya organları vasıtasıyla ve diğer unsurlarla başkanlık sistemini karalıyorlar. Bürokratik engellemeler, devletin yatırımlarının önünü kesiyor. Başkanlık sisteminden sonra bu engeller kalkacak. Bürokraside daha hızlı kararlar alınacak ve bürokratik engellemelere son verilecek” dedi.

Başkanlık sisteminin ülkede güçlü yönetim ortaya çıkaracağını belirten Aynacıoğlu, “Başkanlık sistemlerinde devlet başkanı yürütme organın başıdır ve belirli bir dönem için doğrudan halk tarafından seçilir. Uygulamada değişiklik göstermekle birlikte başkanlık sistemlerinde genel olarak başkanların ‘veto’ etme hakkı bulunmaktadır. Buna karşın meclisin de belli bir çoğunlukla ‘vetoyu veto etme’ yetkisi vardır; ama başkanlık sistemine itiraz edenlerde bundan korkuyor olmalılardır. Eğer ülkede güçlü yönetim olmazsa; bu yönetim boşluğundan faydalananlar ülkenin madenleri, ülkenin bankaları, ülkenin ürettiği katma değer, ülkenin bütün yer altı ve yer üstü insan kaynakları ülkenin çıkarlarına göre değil başka yapıların çıkarlarına uygun kullanılması sonucuna sebep olur” diye konuştu.

Başkanlık sisteminde başkanın aynı zamanda silahlı kuvvetlerinin de başı olduğunu ifade eden Aynacıoğlu, “:una ilişkin de birçok yetki kullanır. Buna karşın parlamenter sistemde bu kadar yüksek seviyede yetkiler bulunmaz. Türkiye’nin demokratikleşme ajandasını sürdürmesi ve bu doğrultuda yeni bir sistemle yoluna devam etmesi gerektiğine olan inancımızdan dolayı başkanlık sistemine destek verdiğimizi belirtirim. Başkanlık sistemine destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarının bu amaç doğrultusunda ortak platformda buluşmaya ve çalışmaya açık davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Aynacıoğlu, Diriliş Osmanlı Başkanlığının 57 ilde faaliyetlerini sürdürdüğünü ve 700 binden fazla üyeye ulaştığını belirterek, ayrıca Kastamonu’da da kuruluşun sürdüğünü ve 9 ilçede Diriliş Osmanlığı Başkanlığının kurulum aşamasında olduğunu belirtti.

Osmanlı Ocakları ile herhangi bir bağlarının bulunmadığını söyleyen Aynacıoğlu, “Bizim Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile herhangi bir hesabımız yok. Bizim tek amacımız, Osmanlı kültürünü ve Osmanlının adaletini genç nesillere aktarmak ve gençlerimizi bu doğrultuda yetiştirmektir. Allah’ın izniyle inşallah bu amacımıza da ulaşacağız. Bunun için derneğimize üye olmak isteyenlerin yani aramazı aldığımız kişilerin geçmişini çok iyi araştırıp, ondan sonra üye yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

(İHA)