Ayvatoğlu ile ilgili Bakan Soylu'ya soru önergesi

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Türkiye'de ve Kastamonu'da gündem olan Hamza Kürşat Ayvatoğlu olayıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soru önergesi verdi.

  • 4171
Ayvatoğlu ile ilgili Bakan Soylu'ya soru önergesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Soru önergesinde Ayvatoğlu’nun uyuşturucu madde kullanmasının yanı sıra lüks bir yaşantı sürmesinin kaynağının araştırılması gerektiğine dikkat çeken Milletvekili Hasan Baltacı, Bakan Soylu’dan Ayvatoğlu’nun bu lüks yaşantıyı 2014-2019 yılları arasında edindiği mal varlığı sayesinde mi yoksa 2019-2021 yılları arasında edindiği mal varlığı sayesinde mi sürdürdüğüne cevap istedi.

Hamza Kürşat Ayvatoğlu’nun 2014-2019 yılları arasında görev yaptığı Kastamonu Belediyesi’nin başta Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ait iş ve ihaleleri olmak üzere 5 yıllık dönemde gerçekleştirilen imar değişiklikleri, arsa-konak takas işlemleri ve arsa satışlarının bakanlıkça incelenip incelenmeyeceğini Bakan Soylu’dan yanıtlamasını talep eden Milletvekili Baltacı aynı dönemde özel kalem müdürlüğü kanalıyla 5 kişinin memur yapılması ve ihalelerin kısımlara bölünerek gerçekleştirilmesi başta olmak üzere Sayıştay’ın tespit ettiği usulsüzlüklerle ilgili İçişleri Bakanlığı’nın herhangi bir işlem yapıp yapmadığının cevaplanmasını istedi.

Hasan Baltacı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

“7 YIL GİBİ KISA BİR SÜREDE BU EKONOMİK GÜCE NASIL SAHİP OLDU?”

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde büro personeli olarak çalışırken uyuşturucu madde kullandığına dair görüntüleri kamuoyuna yansıyan, iki kez gözaltına alınıp hakkında ev hapsi kararı verilen Hamza Kürşat Ayvatoğlu'nun uyuşturucu madde kullanmasının yanı sıra yaşadığı lüks yaşantı Türkiye genelinde ve Kastamonu özelinde infial uyandırmıştır. 1993 doğumlu olan, 21 yaşına yani 31 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimine kadar Kastamonu oto pazarında alım-satımı yapılan otomobillerin fotoğraflarını çekerek geçimini sağlarken 2014 -2019 yılları arasında Kastamonu Belediyesi’nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü başta olmak üzere çeşitli pozisyonlarda, 2019-2021 yılları arasında da Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde büro personeli konumunda görev yapan Hamza Kürşat Ayvatoğlu’nun 7 yıl gibi kısa bir sürede lüks araçların alım-satımını yapacak, lüks konaklama ve eğlence tesislerinde harcama yapabilecek ekonomik güce nasıl sahip olduğu akıllarda soru işareti yaratmıştır. Söz konusu olayla ilgili İçişleri Bakanı olarak sizin ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın açıklamalarından, Hamza Kürşat Ayvatoğlu’nun hem uyuşturucu madde satın alacak, hem lüks araç alım satımı yapabilecek, hem de lüks eğlence ve konaklama tesislerinde harcama yapabilecek ekonomik güce AKP Genel Merkezi’nde istihdam edilmeden önce ulaştığı sonucuna ulaşılmaktadır. Hamza Kürşat Ayvatoğlu’nun Kastamonu Belediyesi’nde 2014-2019 yılları arasında görev yaptığı dönemde Kastamonu Belediye Başkanı olan Tahsin Babaş’ın kamuoyuna yansıyan açıklamalarına göre ise belediye kısıtlı bütçeyle çalıştığı için Hamza Kürşat Ayvatoğlu’nun 2014-2019 yılları arasında paralı pullu ilişkilere girmesinin imkânsız olduğu kaydedilmiştir.

“BALTACI’NIN SOYLU’YA YÖNELTTİĞİ O SORULAR”

1. Hamza Kürşat Ayvatoğlu’nun mal varlığı araştırılmış mıdır?

2. Hamza Kürşat Ayvatoğlu lüks bir yaşam sürmesini sağlayan mal varlığını, 2014-2019 yılları arasında mı yoksa 2019-2021 yılları arasında mı edinmiştir?

3. Hamza Kürşat Ayvatoğlu’nun 2014-2019 yılları arasında görev yaptığı Kastamonu Belediyesi’nin başta Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün iş ve ihaleleri olmak üzere 5 yıllık dönemde gerçekleştirilen imar değişiklikleri, arsa-konak takas işlemleri, arsa satışları, inşaat ruhsat işlemleri incelenecek midir?

4. Sayıştay’ın 2018 yılı raporunda yer alan, 2014-2019 döneminde Kastamonu Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanan 5 personelin daha sonra çeşitli görevlere veya diğer kamu idarelerine naklen atamasının yapılarak özel kalem müdürlüğü kadrosunun memuriyete sınavsız atama yolu olarak kullanıldığı bu suretle kanun önünde eşitlik, kamu görevine girmede eşitlik ve liyakat ilkesine aykırı hareket edildiği tespitiyle ilgili bakanlığınız tarafından bugüne kadar herhangi bir soruşturma açılmış mıdır, her hangi bir işlem yapılmış mıdır?

5. Sayıştay’ın 2018 yılı raporunda yer alan, Kastamonu Belediyesi’nde mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin kısımlara bölünerek gerçekleştirilmesi suretiyle Kamu İhale Kanunu usul ve esaslarına aykırı hareket edildiği tespitiyle ilgili bakanlığınız tarafından bir soruşturma açılmış mıdır, her hangi bir işlem yapılmış mıdır?