Azerbaycan'da sevince neden oldu

Azerbaycan'ın Milli Şairinin Ankara'da anıtının dikilmesi ailesini sevindirdi

  • 5902
Azerbaycan'da sevince neden oldu

Azerbaycan’ın Milli Şairi Ahmet Cevat’ın torunu Cevad Ahundzade, dedesinin adının Ankara’da bir caddeye verilmesi ve anıtının dikilmesini gurur verici olarak değerlendirdi.

Torun Ahundzade; “Azerbaycan’ın Milli Şairi Ahmet Cevat'ın adını taşımak bir o kadar şerefli ve mesuliyettir. Dedemin Azerbaycan'da olduğu gibi Türkiye'de de büyük sevgisi olduğu için çok mutluyum. Ahmet Cevat, Türkiye'yi, Azerbaycan'ı sevdiği kadar severdi. Balkan Savaşında dedem Türkiye adına savaşmış bir vatanseverdi. Kardeş ülkenin başkenti Ankara'da dedemin adının ebedileşmesi Azerbaycan devletine bir övgü ve saygı olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Azerbaycan’ın Milli Şairi Ahmet Cevat’ın torunu Cevad Ahundzade Üyesi bulunduğu Türk Aksakkalları Birliği’nde (TAİB) bir basın açıklaması yaptı.

Dedesine Azerbaycan’da ve kardeş ülke Türkiye’de gösterilen sevginin ve saygının aile olarak kendilerini sevindirdiğini bildirdi.

Ahundzade, 6 Haziran'da Ankara'da Ahmet Cevat Caddesi'nin açılmasını ve büyük şairin hayatı ve eserlerine adanmış bir panel düzenlenmesini tarihi bir olay olarak değerlendirdi.

Torun Cevad Ahundzade, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, milli lider Haydar Aliyev'in ülkemize gösterdiği ilgi ve özeni sürdürmesini överek; “Büyük dedemin Türkiye başkentinde dikilen anıtını büyük bir gurur ve hüzünle ziyaret ettim. Azerbaycan'ın tarihi şahsiyetlerinin hem kardeş ülkede hem de Azerbaycan'da büyük saygı görmesi bizi aile olarak çok mutlu ediyor.”

AZERBAYCAN-TÜRKİYE KARDEŞLİĞİNE SEVGİLER

Ahundzade konuyla ilgili açıklamasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Dedem Ahmet Cevat, hayatı boyunca Azerbaycan ve Türkiye'nin bağımsızlığı, özgürlüğü ve dayanışması için savaştı. Şimdi büyükbabamın ruhu huzurludur. Çünkü büyük şairimiz Azerbaycan'ı ve Türkiye'yi görmek istediği için artık devletlerimizin birliği ve kalkınması o haldedir. Azerbaycan-Türk kardeşliğine sevgiler. Yaşasın tarihi şahsiyetlerimizin adına ve faaliyetlerine değer verebilen herkese.”

Merhum Milli Şair Ahmet Cevat, Azerbaycan’ın Milli Marşını ve Çırpınırdı Karadeniz şarkısının sözlerini yazmıştı.