Azerbaycan, Türk şehitlerini unutmadı

Türk Aksakallılar Birliği, Azerbaycan'daki Türk şehitlerini unutmadı.

  • 5006
Azerbaycan, Türk şehitlerini unutmadı

Türk Aksakallar Birliği (TAİB) kardeş Azerbaycan'ın bağımsızlığı için şehit olan Türk askerinin bulunduğu Gobustan Şehitliği’nde anma programı düzenledi.

Türk Aksakallılar Birliği, 15 Eylül 1918 tarihinde  Bakü'nün işgalden kurtarılması için Sovyetler Birliği ve Ermeni teröristlere karşı Enver Paşa önderliğindeki Kafkas İslam Ordusu’nda şehit olan kahraman Türk askerini anmak için birbiri ardına çeşitli etkinlikler ve anma programları düzenleniyor.

Azerbaycan’ın Gobustan bölgesindeki Türk Şehitliği'nde toplanan TAİB temsilcileri, ismi bilinmeyen Türk şehitleri için anma programı düzenledi.

Burada, 1918 yılında Ermeni teröristlerin Azerbaycan'da yaptıkları zulümleri, dönemin karmaşık sosyo-politik manzarasını ve Nuri Paşa önderliğinde Azerbaycan'a gelen Kafkas İslam Ordusu'nun kahramanca verdiği mücadele anlatıldı.

Azerbaycan, Türk şehitlerini unutmadı

TAİB konuyla ilgili; Gobustan Şehitliğindeki anma programında, "Gerçek bir kardeşlik dayanışması ile Azerbaycan halkı, kahraman Türk şehitlerinin anısını her zaman yaşatıyor ve yaşatmaya devam edecektir. Ruhlarını saygıyla anıyoruz." açıklamasında bulundu.

TAİB heyeti daha sonra şehitlikte Kur’an-ı Kerim okuduktan sonra hep birlikte dua ettiler.

Azerbaycan’ın kurtuluş günü olan 15 Eylül’de Bakü’de çok geniş ve kapsamlı bir anma programı düzenleneceği öğrenildi.