Azerbaycan Türk Şehitlerini unutmadı

Bakü'nün düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümünde Azerbaycan Türk Şehitlerini unutmadı.

  • 4904
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Azerbaycan Türk Şehitlerini unutmadı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü etkinliklerle kutlanıyor.

15 Eylül 1918’de Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu’nun Bakü’yü düşman işgalinden kurtarması nedeniyle bir takım etkinlikler düzenleniyor.

Etkinlikler kapsamında Türk Aksakalları Birliği (TAİB) Bakü’deki Azerbaycan ve Türk Şehitliklerinde anma programı düzenledi.

Türk Aksakalları Birliği’nin yönetim kadrolarının dışında kadın meclis temsilcileri, gençlik meclis temsilcileri ve Dünya Alpagut Federasyonu temsilcilerinin de katıldığı kalabalık bir grup Azerbaycan Milli Meclisi yanında bulunan Şehitler Hiyabanı (Türk Şehitliği’ni) ziyaret etti.

Azebraycan Türk Şehitlerini unutmadı

Türk Aksakalları Birliği temsilcileri, Türk şehitliğine çelenk sunduktan sonra tüm şehitlerin isimlerinin anısına güller bıraktı ve toplu bir şekilde dua edildi.

TAİB heyeti ayrıca 44 gün süren vatan muharebesinde Ermeni provokasyonlarının önlenmesinde hayatlarını feda eden Azerbaycan Türkü ve Anadolu Türkü asker ve subayların aziz hatırası için saygı duruşunda bulunuldu.

Anma programı sonrası TAİB Yönetimi yaptığı açıklamada, 104 yıl önce olduğu gibi bugün de Ermeni terörüyle karşı karşıya kalındığına dikkat çekildi.

Konuyla ilgili TAİB’in açıklaması şöyle; "104 yıl önce Ermeni terörüne ve gaspına karşı savaştık, bugün ise yine nefret dolu olan komşuların provokasyonlarını engellemeye çalışıyoruz. Bugün halkımız, devletimiz ve Cumhurbaşkanımız etrafında kenetlenmeli ve topraklarımızın ebedi güvenliğinin sağlanması için atılan adımları desteklemelidir. Devletimiz yıllarca süren bu sorunu kökünden çözmeye çalışıyor. Önümüzdeki yıllarda bir asır önce yaşadığımız olayları inşallah tekrarlamayacağız. Azerbaycan devleti ve kardeşi Türkiye Cumhuriyeti devleti dış güçlerin hain emellerine karşı kenetlenmiş vaziyette. İki gün önce Karabağ’da yine şehitler verdik. Vatan topraklarımızı bize huzurlu bir şekilde yaşayalım diye dün olduğu gibi bugünde şehitler veriyoruz. Allah onlara rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun."