Baba ve kızının FETÖ'den yargılamasına devam edildi

"Silahlı terör örgütü üyesi oldukları ve terör örgütü propagandası yaptıkları" iddiasıyla haklarında dava açılan baba ve kızının yargılanmasına devam edildi.

  • 776
Baba ve kızının FETÖ'den yargılamasına devam edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan baba ve kızının yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları ve terör örgütü propagandası yaptıkları" iddiasıyla tutuksuz yargılanan D.B. ve kızı E.B. ile avukatları katıldı.

Memur olan ve görevine devam eden D.B, savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını iddia etti.

Sanık D.B, hattı kızının kullandığını ileri sürdü. Kızının da ByLock kullanmadığını savunan D.B, "Bu programı kızımın kullanmadığına eminim." dedi.

E.B. ise savunmasında suçsuz olduğunu ifade etti.

Terör örgütü üyeliğiyle suçlanmanın kendisini çok üzdüğünü dile getiren E.B. "Sınıf öğretmenliği okudum. Atanmak istiyordum. Bir öğretmen adayı olarak terör örgütü üyeliğinden yargılanmak beni çok üzdü. Hat babamın üzerine kayıtlı ancak bu hattı yaklaşık 7 yıldır ben kullanıyorum. ByLock kullanmadım." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 28 Mart'a erteledi.