Babaş 'Belediye Memurlarına Hakkını Veriyoruz'

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Belediyesinde çalışan memurun ve işçinin hakkını verdiklerini söyledi.

  • 532
Babaş 'Belediye Memurlarına Hakkını Veriyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ; “BELEDİYEDE ÇALIŞAN MEMURUN HAKKI VERİYORUZ”

Başkan Babaş, memurların artık yüksek makamlara kadar gelebildiğini belirterek, bunun canlı örneği olarak kendisini gösterdi. İşini severek yaptığına dikkat çeken Babaş, “Memur olarak 27 sene çalıştım, çabaladım. Tabandan tavana kadar ulaştım. Halka hizmet çok önemlidir. Halka hizmet ediyorsanız halkta bunun karşılığını size veriyor. Hiç bıkmadan 24 sat çalışırdım” dedi.

Memur-Sen’in cefakarca ve vefakarca çalıştığına inandığını söyleyen Babaş, “Bunun içinde halk takdir ediyor. Bizlerin de, bu takdire layık olmamız gerekiyor. Bizim de elimizden geldiği kadarıyla bu güveni, bu çalışkanlığı, bu basireti ve feraseti halka göstermemiz lazım. Ben, şunda iddialıyım. Kastamonu Belediye Başkanı oldum. Sendikacılığın memur ve personel hak ve hürriyetlerinin en yükseğini verdiğime inanıyorum. Bugün personelin işçisine, memuruna en layık olduğu ücretler dahil hepsini en maksimum seviyede veriyorum. Memura, denge adı altında en yüksekten ben ücret ödüyorum. Hizmet alımındaki işçiye en düşük kısmına asgari ücretin yüzde 50’sini ödüyorum. Temizlikte çalışana yüzde 80 ödüyorum. Yine daimi işçilere bu sene net 11 kalemde yüzde 10 fiyat artışı yaptım. Hem sendikacılığı yükselttik, hem de tüm personelimize verdiğimiz değeri ortaya koyduk. Bunu aksini kimse söyleyemez. Burada Memur-Sen’in de katkıları da çok büyük. Talep ettiler, talep etmesini bildiler. Biz de haklarıdık dedik, verilsin dedik” diye konuştu.

Çalışan personelin iş konusunda duyarlı olmasını isteyen Babaş, “Bizim tek istediğimiz halka hizmeti en iyi şekilde yapmak. Özellikle halkla irtibatlı olan kesimlerde bakıyorum da, bazen ufak tefek sorunlar yaşanabiliyor. Mesela tam 12.00’da vezneyi kapatıyor. Vatandaşta orada bekliyor. Ben olsam kapatmam. Akşam mesai bitti 17.30’da hemen çıkıyorlar. Bu konuda belki çalışanı da eğitmek lazım, onlara gerekli duyarlılığı vermek gerekiyor. Memur-Sen’in Kastamonu’da ciddi anlamda çalışmaları var. Her konuda bize destek oluyorlar. Bizde elimizden geldiği kadar onlara destek vermeye devam edeceğiz. Yeter ki birlikte özgün çalışalım. Çünkü doğru yoldayız buna eminiz. Belki arkadaşlar sendikacılık konusunda çekimser davranan arkadaşlarımız var. Çekimser olmayın, kimseden çekinecek bir şeyimiz yok. Etkin ve yetkin olmak zorundayız. Kimseden ne korkumuz ne de korkacak bir durumumuz var. Her konuda etkin olmanız lazım. Gerçekten bizim arkadaşlarımız doğru düzgün, dürüst işinde ehil olmuş kişiler. onun için de biraz daha etkin olmamız gerekiyorum” diye konuştu.


VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)