Babaş: 'Kastamonu'da Belediyecilik İyi Seviyede'

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu'da belediyeciliğin iyi bir seviyede olduğunu ifade etti.

  • 321
Babaş: 'Kastamonu'da Belediyecilik İyi Seviyede'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından İlim Hikmet Sofrası sohbetlerine ‘Şehir, İnsan ve Belediyecilik’ konusuna konuşmacı olarak katılan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’daki belediyecilik anlayışını ve belediyecilik hizmetlerini değerlendirdi.

Babaş, “Eskiden bize en çok altyapı için gelirlerdi. Şimdi ise hiç öyle bir sorun yok. Kanalizasyon, su, yağmur suyu gibi konularda bizden talebi olan yok. Bu da şunu gösteriyor ki belediyecilik Kastamonu’da iyi bir seviyede. Eskiden Şunu derdik biz; eğer birisi bizden yol istiyorsa belediye başarılıdır. Belediyeciliğin literatüründe bu vardır. Neden? Çünkü altyapısını tamamladıysa yol kolay. Şimdi bu tür talepler yok. Tabi bizim altyapıda çalışmalarımız ciddi manada devam ediyor. Özellikle yenileme çalışmalarımız var. Şimdi Kırık Barajı ile birlikte Güneykent tarafında yeni bir içme suyu arıtma tesisi yapmamız gündeme geldi. O projeyi tamamladığımızda cazibeli olarak her tarafa su verme imkânımız var. Çoğu yerde terfi istasyonları vardı. Onların enerjisi, bakımı ve onarımı zordu. Kırık Barajı’nın devreye girmesi ile oluşacak arıtma tesisinden Kastamonu çok büyük istifade edecek” diye konuştu.

“TAHSİLAT ORANI YÜZDE 95”

Bugüne kadar Kastamonu’ya çok büyük hizmetlerin yapıldığını dile getiren Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Özellikle bu hizmetleri yapan belediye başkanları olsun, diğer kurum ve kuruluşların yöneticileri olsun, siyasiler olsun bir çivi çakandan Allah razı olsun diyorum. Bundan sonra da biz elimizden geldiği kadar memleketimizin gelişmesi, büyümesi, çağa ayak uydurması, geleceğe yansıtılması için her türlü plan ve projeyi yapacağız. Buna yeterli gücümüz, ekibimiz var. Her şeyimiz var. Halkımız da bu konuya ciddi manada iyi bakıyor. Katkı sağlıyor. Şunu söyleyeyim. Bu sene tahsilat oranımız yüzde 95. Büyük bir rakam. Yoktur hiçbir yerde böyle tahakkukun tahsilat oranı. Bu şunu gösteriyor: Halk Belediyesine parasını ödüyor. Bu da çok büyük bir şey. Onun için buradan ben halkımıza göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz de bunun karşılığında daha iyi hizmetler vermeyi planlıyoruz” dedi.

(İHA)