Babaş "Berat gecesi, beratların yazıldığı mübarek gecedir"

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Berat Kandili nedeni ile mesaj yayımladı.

  • 326
Babaş &quotBerat gecesi, beratların yazıldığı mübarek gecedir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Babaş yazılı mesajında; "Kırgınlıklarımızı onarmak ve bağışlanmak için bizlere fırsat sunan, Cenab-ı Hakk’ın dünya semasına rahmetiyle tecelli ettiği Berat Gecemizin tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.

Berat Gecesi, adından da anlaşılacağı gibi, geçtiğimiz bir yılın hesaplaşmasını yapmamıza olanak sağlayan avuçlarımızı semaya açtığımız mübarek bir gecedir.

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın habercisi olan ve Şaban Ayı’nın 15’inci gecesine denk gelen bu gecede Yüce Allah, rahmet ve cennet kapılarını sonuna kadar açmakta ve kendisine şirk koşmayanlardan hemen herkesi rahmeti ile bağışlamaktadır.

Mübarek Berat Kandili hakkında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed de (S.A.V) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur;  “Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın ve o gecenin gündüzünde oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah’ı Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: ‘Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim’ diye buyurur.

Öncelikle bu kıymetli gecenin, millet olarak bizlerin ve tüm Müslüman âleminin kurtuluşa ereceği bir gece olmasını Yüce Rabbimden diliyorum. Tüm hesapların görüldüğü ve beratların yazıldığı bu mübarek gecede; ülkemizin bekası üzerinde oynanan kirli oyunların da son bulmasını canı gönülden diliyorum. Toprağı vatan yapan kahramanlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum.

Mübarek Ramazan Ayı’nın habercisi olan bu gecenin memleketimize, milletimize ve tüm Müslüman âlemine hayırlar getirmesini, beratımıza vesile olmasını ve Yüce Allah’ın bizleri cenneti ile müjdelediği kullarından olmayı nasip etmesini niyaz ediyorum."