Babaş "Referandum yeni neslin geleceğini etkileyecek"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Buluşması'nda konuşan Başkan Babaş: 'Referandum yeni neslin geleceğini etkileyecek çok önemli bir olaydır' dedi.

  • 959
Babaş &quotReferandum yeni neslin geleceğini etkileyecek"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Buluşması" etkinliğine katılan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oylamasının yeni neslin geleceğini etkileyecek çok önemli bir olay olduğunu kaydetti.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum öncesinde çok büyük fedakarlık düştüğünü ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, referandumda hayır oyu kullanacaklara konunun çok iyi anlatılması gerektiğini kaydetti.

Yeni sistemin öncelikle çok iyi özümsenerek anlatmak gerektiğini söyleyen Başkan Tahsin Babaş: “Sistemi önce bizlerin çok iyi anlaması gerekiyor. Anayasa değişikliği konusu çok önemli bir konu. Türkiye’nin geleceğini, çocuklarımızın yarınlarını etkileyecek bir olay. Bunun idrakinde olursak ona göre çalışmalarımızı sürdürürsek ben daha çok evet alacağımıza inanıyorum” dedi.

“HAYIR DEMENİZ İÇİN SEBEP NE?”
Hem yerelde hem de genelde Kastamonu’ya çok ciddi yatırımlar yapıldığını ifade eden Başkan Babaş: “Tünel olsun, havaalanı olsun yıllardır yapılamayan yatırımlar AK Parti iktidarı ile hayata geçti. Bunun gibi bir sürü yatırım var. Özellikle Kastamonu’nun gelişmesi açısından büyük projeler devam ediyor. İnşallah 5 Nisan’da Kırık Barajı’nın temelini atacağız. Diğer yatırımlar için çalışmamız sürüyor. Bunların hepsi bu iktidar zamanında oldu. Geri kalmışlık yolundan artık büyükşehir olma yolunda gidiyoruz. Bu da büyük bir göstergedir. Belediye olarak sosyal marketimiz var. Ama yardım edecek adam bulamıyoruz. İnanın herkesin elinde bir ücret, bir maaş var. Kim verdi bunları AK Parti iktidarı verdi. Sosyal projelerimiz gün geçtikçe hızla devam ediyor. Hayır demeniz için sebep ne? Sen o zaman bu memleketi sevmiyorsun. İdeoloji de bir tarafa bu konuda biraz hassas davranmaları ikna kabiliyetinizle bildiğiniz her şeyi anlatarak söylemelisiniz. Bize düşen görev budur” diye konuştu.

“KASTAMONU HALKI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ”
Kastamonu’da her mahalle için faaliyet yaptıklarını belirten Başkan Babaş: “Son yıllarda tarihi Kastamonu’yu yeninden canlandırmaya çalışıyoruz Kastamonu’yu 2 yıl sonra Dünya Kültür Mirası Listesi’ne yazdırmayı hedefliyoruz. Bu büyük bir hedef bu gerçekleşirse artık bacasız sanayi dediğimiz turizm Kastamonu’da gerçekleşmiş olacak. Bakın Nasrullah Meydanı’na başlıyoruz. Bakırcılar Çarşısı’na başlamak üzereyiz, Kasaplar Çarşısı’nda ikna turlarımız sürüyor. Yapamadığımız hiçbir şey yok. Tabi ki en büyük sorun istihdam bizimle görüşenlerin tek istediği şu istihdam onun için de çalışmalarımız var.  Uğurlu Hastanesi için büyük bir çabam var. Sonuçlandırmayı umut ediyoruz. Eğer sonuçlanırsa 500 kişi istihdam edilecek orada. Kastamonu’da bir çağrı merkezi çalışması en az 500 ile bin 500 kişi arasında istihdam sağlayacak proje. Her konuda elimizden geleni Kastamonu halkı için yapmaya gayret gösteriyoruz. Onun için sizler de ‘evet’ deyin ki herkes sizden örnek alsın. Hepinize inşallah seçimlerde, referandum da başarılı olacağımıza gerçekten inanıyorum. Sizin de bu inanç doğrultusunda çalışacağınıza kuşkumuz yok” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT