Babaş, Şehitler Derneğini Ziyaret Etti

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini Kastamonu şubesini ziyaret etti.

  • 482
Babaş, Şehitler Derneğini Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu ve yönetimiyle görüşmelerde bulunan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Bende bu aileden birisiyim. 15 yıldır hiç kopmadan beraber çalışıyoruz, derneğimizin faal olması için elimizden gelini yapıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Babaş, “Kastamonu evliyalar diyarı, şehitler beldesi diyoruz. Hep vatanına, milletine, bayrağına, toprağına bağlı kalmış önemli illerimizden birisidir. Bu konuda Kastamonu maneviyatı yüksek olan bir ildir. Ne zaman vatan bayrak millet denildiyse Kastamonu halkı son gücüne kadar kanımızın son damlasına kadar bu değerleri bu yargılarını korumak, kollamak için erkeğiyle, kadınıyla, yaşlısıyla, genciyle her dönemde elinden gelen gayreti göstermiştir. Şerife Bacılarımız Nene Hatunlarımız nice nice kahramanlarımız bu vatanın uğrunda şehit ve gazi olmuşlardır, olmaya da devam edeceklerdir. Ne zaman ki toprağımıza birlik ve beraberliğimize vatanımıza bayrağımıza dinimize bir zeval gelir o zaman biz halk olarak onun karşısın da dururuz, ne gerekiyorsa kanımızın son damlasına kadar vatanımızı savunuruz. Bu coğrafyayı canla ve kanla vatan yaptık. Tabi son günlerde terör Türkiye gündemini işgal etmekte birçok yavrularımız kardeşlerimiz şehit olmakta, mertebelerin en yücesine çıkmaktalar, inanın onlar bu topraklar için her zaman şehit olurlar ve bizim insanımızda şehit olur gerekirse gazi olur, ama bir karış ne toprak verir nede ödün verir. Çünkü biz bunu kafaya koymuşuz, bu coğrafya bize vatan olduğundan buyana dökülen kanlarla ve canlarla varlık mücadelesi veriyoruz, kanımızın son damlasına kadar da bu coğrafyada var olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Babaş, “Bu bir birlik ve bütünlük işidir, onun için bütün milletimiz sağduyuya davet ediyoruz ve diyoruz ki; kardeşim biz her zaman toprağımızı koruruz korumaya da devam ederiz. Anadolu’ya geleli den beri üzerimizden oyunlar oynandı, oynanmaya da devam ediyorlar. Bir zamanlar kardeşi kardeşe vurdurdular, Alevi Sünni dediler, şimdi Türk kürt davasını başlattılar. Ben burada Türklük kürtluk davası güdüldüğüne inanmıyorum, Ben sorunun terör sorunu olduğuna bunlarında birer terörist olduğunu inanıyorum. Vatanı toprağı bayrağı uğrunda şehit olan kardeşlerimize Yüce Allahtan rahmet diliyor, gazi olan kardeşlerimize de uzun ömürler ve acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Dernek Başkanı Berat Satıoğlu ise, kendilerine gösterilen yakın alakadan dolayı mutlu olduklarını ve şehit ailesi olmaktan her zaman gurur duyduklarını belirtti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)