Babaş' tan Gaziler Günü Mesajı

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

  • 333
Babaş' tan Gaziler Günü Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Türk Milleti, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir.

Vatan toprağının bütünlüğü için canlarını vermekten çekinmeyen şehit ve gazilerimizi, elbette yılın sadece bir gününde hatırlanmakla kalınmamalıdır. Milli Ruhumuzu yücelten gazilerimizin, bu kutlu unvanlarını gururla taşımaları için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Şundan emin olunmasını isterim ki; uğruna ağır bedeller ödenen, şehit ve gazilerimizin bize emaneti olan bu  cennet vatana, o günkü şuur ve kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Vatan ve millet savunmasında daima ön sıralarda yer alan Müslüman Türk Milleti, asla geri adım atmadan düşmanların üzerine yürümüş, “Ölürsem Şehit, kalırsam Gazi olurum.” düşüncesiyle bu topraklarda varoluş mücadelesi vermiştir.

Şerife Bacılarımız Nene Hatunlarımız nice nice kahramanlarımız bu vatanın uğrunda şehit ve gazi olmuşlardır, olmaya da devam edeceklerdir. Ne zaman ki toprağımıza birlik ve beraberliğimize vatanımıza bayrağımıza dinimize bir zeval gelir o zaman biz halk olarak onun karşısında dururuz, ne gerekiyorsa kanımızın son damlasına kadar vatanımızı savunuruz.

Şehit ve gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız bir şekilde tarih sahnesinde yer almasındaki en büyük pay sahibi yegâne değerlerimizdir. Onlar, özgürce yaşadığımız bu mukaddes topraklar üzerinde, başımız dik ve huzurlu bir şekilde yaşamamız için kahramanca mücadeleler vermiştir. Bu topraklar için tereddüt etmeden canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimiz, milletimizin gönlünde saygın bir yere sahiptir. Şehit ve gazilerimizin; uğrunda canını siper ettiği ay yıldızlı bayrağımızı sonsuza dek dalgalandırmak, vatan topraklarını onların hatırası olarak muhafaza etmek ise her vatan evladının en büyük vazifesidir.

Bu düşüncelerle, hizmetlerin en üstünü olan vatan savunmasını yapan, fedakârlıkların en büyüğü ile tarihimize nakşeden, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü canlarını feda ederek koruyan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ebediyete göç etmiş şehit ve gazilerimizi anarken, hayatta olan tüm gazilerimize sağlık ve esenlik diler, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.