Babaş, Yaşlı Bakım Hizmeti ve Sosyal Market'te İncelemede Bulundu

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Yaşlı Bakım Hizmeti ile Sosyal Market'te yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldı.

  • 483
Babaş, Yaşlı Bakım Hizmeti ve Sosyal Market'te İncelemede Bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Tahsin Babaş, incelemelerinde Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Tot ve Ahmet Sevgilioğlu ile Danışmanı Ahmet Baysan ve birim müdürleri eşlik etti.

Kastamonu Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Tahsin Babaş, eski sanayi sitesinde hizmet verecek olan Sosyal Marketi gezdi.
Sosyal Markette çalışmaların hızla ilerlediğini fakat Ramazan ayına yetiştirilemeyeceğini ifade eden Tahsin Babaş, Sosyal Market projesinin siyasi bir amaç güdülerek hayata geçirilen bir proje olmadığının bilinmesini isteyerek, “Belirleyeceğimiz ihtiyaç sahiplerine kart vereceğiz. Bu kartın aylık bir limiti olacak. İhtiyaç sahibi vatandaşımız o limiti istediği şekilde kullanabilecek. Dilerse gıda, dilerse giyim için kullanabilecek. En önemlisi de vatandaşlarımız rencide edilmeyecek. Normal bir marketten nasıl alışveriş yapıyorsa, bu marketten de öyle alış verişini yapacak. Marketteki her ürünün barkodu olacak ve üzerinde fiyatı yazacak. Alışverişini yapan vatandaşımızı da araçlarla evlerine bırakacağız. Sosyal Market projemiz için Kastamonu Yardım Market Vakfı’nı kurduk. Bu vakıfa hayırseverlerimiz bağışta bulunabilecek. Ayrıca ikinci el ev mobilyası, beyaz eşya, giyim eşyası da kabul edip, ihtiyaç sahiplerinin imkanına sunacağız. Projenin istismar edilmesini önlemek için ekibimiz projeden faydalanan ihtiyaç sahiplerinin durumlarını düzenli olarak kontrol edecek. Ayrıca diğer yardım dernekleri ve kuruluşları ile ortak bir bilgi ağı oluşturacağız. Gıda Bankası'ndan bu ay destek alan bir ihtiyaç sahibi aynı ay içinde Sosyal Market'ten yararlanamayacak. Ayrıca sosyal marketten yararlanan ve çalışma durumu olan ihtiyaç sahiplerini de iş sahibi yapmaya dönük çalışmalarımız olacak. Kariyer ve İstihdam Merkezimiz bu noktada aktif rol alacak. Ramazan’da bir seferde 300 bin liralık gıda yardımı yapıyorduk. Ne olduğu belli olmuyordu. Biz burada gerçek ihtiyaç sahibini bulup, devamlılık arz edecek şekilde o vatandaşımızın rahat etmesini istiyoruz. Siyasi amaç gütmüyoruz. Siyasi amaç doğrultusunda bu projeyi yapmıyoruz. Gerçekten Kastamonu insanına yardım için varız, bu projeyi hayata geçiriyoruz. Sosyal Market'i faaliyete geçirmek için elimizden geldiği kadar hızlı davranıyoruz. Ramazan yetiştirmek istemiştik ama yetişmeyecek. En kısa sürede marketimizi Kastamonulu ihtiyaç sahiplerinin hizmetine açmak istiyoruz” dedi.

“YAŞLI BAKIM HİZMETİ, BU AYIN SONUNDA AÇILACAK”

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde sözünü verdikleri Yaşlı Bakım Hizmetinin bu ay sonundan itibaren başlayacağını açıklayan Tahsin Babaş, bugüne kadar 130 başvuru aldıklarını ifade ederek, Yaşlı Bakım Hizmeti kapsamında 60 yaş üstü yaşlıların her türlü bakımıyla ilgileneceklerini ve onlara yalnız olmadıklarını hissettireceklerini belirtti.

Evde Yaşlı Bakım Hizmetinden 60 yaşın üstündeki vatandaşların yararlanabileceğini aktaran Tahsin Babaş, “Öz bakımı ve ev bakımını yapmayan vatandaşlarımız bu hizmeti alacak. Vatandaşlarımızın ihtiyaç sahibi ya da durumunun iyi olması gibi bir şart aramıyoruz. Yaşlılarımızın mağdur olmaması için bu hizmeti vereceğiz. Yaşlılara evlerinde bu hizmeti sunacağız. Yaşlılarımıza yalnız olmadıklarını, onların yanında olduğumuzu hissettireceğiz. Bugüne kadar 130 başvuru aldık. Bu proje sayesinde yaşlılarımızın mümkün mertebede huzurevine yönlenmesini önlemiş olacağız. Proje kapsamında ayrıca Sağlık İl Müdürlüğü ile protokol yapacağız. Sağlık personelimiz olacak. Hizmet alımı yaparak bu hizmeti vereceğiz. Bu ay içinde Evde Yaşlı Bakım Merkezi'ni hizmete açacağız” diye konuştu.

“1 YILDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZALAR ATTIK”

Kastamonu Belediyesi olarak göreve geldikten sonra 1 yıl içerisinde önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Kastamonu Belediyesi olarak 30 Mart 2014’den bu yana önemli çalışmalara imza attık. Bir projeyi 5 yılda tamamlayamadığımız günler oldu. Ama bugün, Kastamonu’ya farklı bir vizyon katacak projelerin bir bir ilerlediğini görüyoruz” dedi.

Aksatmadan yürüttükleri asfaltlama ve alt yapı çalışmaları ile temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmalarını hizmetten saymadığını vurgulayan Tahsin Babaş, şöyle konuştu: “Ben, yıllardır belediyeciliğin içindeyim. Bu kadar kısa sürede bu kadar projeyi hayata geçiren ya da yapımına başlayan bir başka belediye daha olduğunu bilmiyorum. Yapan varsa çıksın. Bir projeyi 5 yılda yapamadığımız oluyordu. Bu projeleri hayata geçirirken belediye olarak yapmamız sürdürmemiz gereken hizmetleri zaten yürütüyoruz. Asfaltlama, alt yapı ve çevre düzenlemeleri gibi misyoner hizmetlerden hiç bir zaman bahsetmiyoruz”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)