Babaş'tan KGC'ye Ziyaret

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

  • 358
Babaş'tan KGC'ye Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, basın sektörü, belediye çalışmaları ve Kastamonu üzerine konular görüşüldü.
Başkan Erkan Yılmaz, Ocak ayında gerçekleştirilen Gazetecilik Başarı Ödülleri töreninde 2015 yılını Hüsnü Açıksöz yılı ilan ettiklerini hatırlattı ve bununla ilgili ilk adımlarının Açıksöz'ün isminin bir yere verilmesi noktasındaki talepleri olduğunu söyledi.

Açıksöz'ün Kastamonu basın tarihi için önemine dikkat çeken Yılmaz, “Açıksöz'ün isminin belirlenecek bir yere verilmesi noktasında Belediye Meclisi'nden çıkacak kararı bekliyoruz. Ölüm yıldönümü olan 27 Ağustos'ta Hüsnü Açıksöz'ü İstanbul'da kabri başında anacağız. Eylül ayında ise Hüsnü Açıksöz paneli düzenleyeceğiz. Bu iki programla birlikte Hüsnü Açıksöz'ün isminin bir yere verildiği noktasındaki kesin açıklamayı da Belediye'den bekliyoruz” dedi.

“KASTAMONU'YU MASAYA YATIRDIK”

Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, ziyaret sonunda Gazeteciler Cemiyeti Hatıra Defterini imzaladı.

Babaş, şu cümleleri kaleme aldı: “Bugün Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ediyorum. Cemiyet Başkanımız ve üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Kastamonu'nun geçmişi ve geleceğiyle ilgili bütün konuları konuştuk. Çok güzel bir ortamdı, cefakar gazeteci kardeşlerimin Kastamonu'daki bütün konulara ne kadar heyecanla hakim olduklarını gördüm. Bugün burada Kastamonu tam anlamıyla masaya yatırıldı. Projeler, öneriler, istenenler, yapılması gerekenler söylendi. Yine büyük üstad Hüsnü Açıksöz anıldı ve isminin önemli bir yerde anılması talep edildi. Yine Gazeteciler Cemiyeti için bir konak tahsis edilmesi istendi. Ben de bu talepleri saygıyla karşıladım ve gereğini yapacağımı belirttim. Bugün burada toplanıp şahsıma ve Belediye Başkanlığıma karşı yapmış oldukları nazik davranışlarından dolayı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Beye ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Son günlerde ülkemizde yaşanan terör saldırılarını kınıyorum. Biz Kastamonu halkı olarak birlik ve beraberlik içinde kanımızın son damlasına kadar vatan, millet, bayrak ve inancımız uğrunda fedakarlığımızı yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Cenab-ı Allah bizleri korusun ve yüceltsin”

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından Gazeteciler Cemiyeti'ne Saat Kulesi'nin maketi hediye edildi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)