Babaş'tan Dünya Yetimler Günü Mesajı

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Dünya Yetimler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

  • 404
Babaş'tan Dünya Yetimler Günü Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Her yıl dünyada binlerce çocuğun savaş, açlık, doğal afetler, yoksulluk, kazalar gibi sebeplerle yetim kaldığını belirten Tahsin Babaş, mesajında şunları kaydetti: 

“Bugün UNICEF rakamlarına göre dünya bakıldığında yaşadığımız dünyadaki yetim çocuk sayısı 400 milyon olduğu tahmin edilmektedir. Biz bir yetim peygamberin ümmetiyiz. Bizim inancımızda yetimin ayrı bir yeri var. Kuranı Kerim’in çok sayıda ayetinde de belirtildiği üzere yetim ve öksüzlere bakmak, onların anne-baba eksikliğini hissetmeden büyümelerini sağlamak için gayret göstermek, şefkat ve merhametten onları mahrum etmemek toplum olarak en hassas olduğumuz değerlerden biri olmalıdır. Devletimiz bu konuda oldukça özenli davranmakta ve yetim yavrularımıza kol kanat germektedir. Bu anlayışla çocuklarımızın korunması ve güvenli bir ortamda yetişmesi için çocuk kurumları açılmış, bu kurumlar vasıtasıyla bakıma ve korunmaya muhtaç çocuklarımız devletimizin kanatları altına alınmıştır. Bu yavrularımızın daha iyi şartlarda büyüyebilmeleri, özellikle de sevgi, şefkat ve merhametten mahrum kalmamaları için hepimize görevler düşmektedir. İmkânı olan aileler koruyucu aile olması, imkânı olmayanların ise zaman zaman çocuklarımızın kaldıkları yurtları ziyaret ederek, bu çocuklarla ilgilenmeleri hepimizin insani görevidir. Kastamonu Belediyesi olarak Bizler, medeniyet değerlerimizin ışığında sosyal belediyeciliği önemsiyoruz. İnsanımızı, aileyi ve toplumu merkezimize yerleştirdik.”

Ramazan ayının 15’nci gününün yetimler günü olarak kutlayıp, 2 Temmuz Perşembe günü belediye hizmet binasında en üst katındaki yemekhanesinde yetim çocuklara ve koruyucu ailelere iftar programı düzenleyeceklerini belirten Başkan Babaş, “Bu çocukları sahiplenmek ve onların geleceğini aydınlatmak içi çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Kastamonu’da sahipsiz yetimimiz kalmasın. Biz yetimlere sahip çıkarsak Allah da bize sahip çıkacaktır. Bizim inancımıza göre yetimle beraber olan Allah ile beraber olur. Yetim baş tacıdır. Ne mutlu yetimin başını okşayana, önünü açana, eğitimine yardımcı olana. Tüm çocukların anne ve babaları ile büyüyebilecekleri bir dünya temennisinde içinde tüm yetim yavrularımızın sağlıklı, başarılı, mutlu ve huzurlu bir hayata kavuşmalarını diliyorum” diye konuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)