Bakan Eroğlu: 'Kılıçdaroğlu'nun gizlice 'evet' vereceğine inanıyorum'

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Kılıçdaroğlu, 'yeni sistemde cumhurbaşkanı ile başbakan farklı partilerden olursa, büyük bir kavga olursa ne olacak' demişti. Biz de 'yeni sistemde böyle bir kavga olmayacak' dedik, kendisine tarifini yaptık. O yüzden Kılıçdaroğlu'nun gizlice 'evet' vereceğine inanıyorum" dedi.

  • 1259
Bakan Eroğlu: 'Kılıçdaroğlu'nun gizlice 'evet' vereceğine inanıyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bakanlığına ait 390 milyon TL’lik 20 tesisin temelini atmak üzere Kastamonu’ya geldi. Kastamonu’da AK Parti İl Başkanlığı binasını ziyaret eden Eroğlu, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Eroğlu, “Kastamonu tarihinde büyük bir gün oldu. 390 milyon lira değerinde 20 tesisin temelini attık. Kastamonu için bir kalemde temeli atılan en büyük yatırımlar olarak görüyoruz” dedi.

Teşkilatlar olmadan hükümetlerin ve istikrarın olmayacağını söyleyen Eroğlu, “Bugün ülkemizde istikrar varsa özellikle AK Parti teşkilatlarına borçluyuz. Allah hepsinden razı olsun. Ayrıca Kastamonu, seçim dönemlerinde destan yazdı. Son seçimlerde Kastamonu’da muhteşem başarılara imza attık” diye konuştu.

16 Nisan’ın Türkiye tarihinde bir miladın olacağını belirten Bakan Eroğlu, “Ehemmiyeti tarif edilemez. Bunu gelecek nesiller çok daha iyi anlayacak. Çünkü geçmişe baktığımız zaman Türkiye çok şeyler kaybetti. Yönetim sistemi yüzünden kaybetti. Yaptığımız şey yönetim sistemini değiştirmektir. Çok başlılıktan, cumhurbaşkanının hızlı bir şekilde karar verdiği bir sisteme dönüyoruz. Meselenin özü budur. Koalisyon dönemleri artık tarihe karışıyor. İstikrarsızlık dönemleri tarihe karışıyor. Sürekli hızlı karar veren ve Türkiye’ye kalkındıracak bir sistem sadece, bunun özü budur. Bunun için az bir zaman kaldı. Gece gündüz çalışarak inşallah Kastamonu’da çok yüksek bir derecede evet bekliyoruz. Milletimizin bekası için, bunun bir seçimde olmadığını vatandaşlarımıza anlatmamız lazım. Belki de CHP’ye gönül veren kardeşlerimiz vardır. Onlara anlatmamız gerekiyor. Sen nasıl hayırcılar cephesinde olabilirsin dememiz lazım. Üst yönetimi ikna etmek zaten mümkün değil. Kendileri yalan dolanla meşguller. Ama alt tabaka dediğimiz vatandaşlar ikna edilebilir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandumda gizlice ‘evet’ vereceğine inandığını söyleyen Bakan Eroğlu, “Kılıçdaroğlu, ’yeni sistemde cumhurbaşkanı ile başbakan farklı partilerden olursa, büyük bir kavga olursa ne olacak’ demişti. Biz de ’yeni sistemde böyle bir kavga olmayacak’ dedik. Kendisine tarifini yaptık. O yüzden gizlice Kılıçdaroğlu’nun ‘evet’ vereceğine ben de inanıyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Halil Uluay ise ziyareti için Bakan Eroğlu’na teşekkür ederek, referandum için gece gündüz demeden teşkilat olarak çalıştıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Uluay, Bakan Eroğlu’na İstiklal Marşı’nın yazıldığı tablo ile Kastamonu’nun yöresel ürünlerinden oluşan hediye sepetini takdim etti.