Bakan Eroğlu, Koç Kesimini Engelledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kastamonu Ilgaz'da gerçekleşen şehitlik açılışında açılış için getirilen koçun kesilmesine izin vermedi.

  • 564
Bakan Eroğlu, Koç Kesimini Engelledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birtakım temaslarda bulunmak üzere Kastamonu’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun ilk durağı Ilgaz oldu. Ilgaz’da bulunan Derbent Şehitliği’nin açılışını gerçekleştiren Bakan Veysel Eroğlu, açılış sırasında hazır bekletilen koçun kesilmesine izin vermedi. Koç kesmenin güzel bir düşünce olduğunu ancak ortamın müsait olmadığını ifade eden Bakan Eroğlu, “Şehitliğimizde sadece bizler bulunmuyoruz. Burada küçük yavrularımız da yer alıyor. Çocuklarımızın gözü önünde kurban kesmenin uygun olmadığını düşünüyorum. O yüzden kurbanı kesmeyelim ve kurbanı nereye bağışlayacaksak oraya sağ olarak gönderelim” dedi.

Koçu kesmek için yere yatıran kasabın elinden bıçağı alan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kurbanı severek hayvanlara karşı incitici davranışlardan kaçınılması gerektiğini uyarısını bir kez daha yineledi.

Yapılan duaların ardından koç, Kastamonu’da Kur’an Kursu’nda öğrenim gören öğrencilere gönderildi.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)