'Bakan gitti, sözü de gitti'

CHP Kastamonu İl Eğitim Sekreteri Cumhur Genç 'Atanamayan engelli öğretmenlerin mağduriyeti devam ediyor. Bakan gitti, sözü de gitti' dedi.

  • 1728
'Bakan gitti, sözü de gitti'

Cumhur Genç yaptığı açıklamada; "Bakan değişti, verilen sözler unutuldu. Atanamayan engelli öğretmenlerin mağduriyeti devam ediyor. Üç kez ertelendikten sonra 15 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen Engelli Kamu Personeli Sınavı’nın (EKPSS) ardından, 2 bin 511 engelli öğretmen ataması hala gerçekleştirilmedi" dedi.

Genç; "2 bin 511 engelli öğretmen, yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den önceki Bakan Ziya Selçuk döneminde verilen ‘atama’ sözünün tutulmasını bekliyor.

Eski bakan Ziya Selçuk, Mayıs 2021’de yaptığı açıklamada, 'Engelli öğretmenlerin atanmaları konusunda çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor' ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Bakanın değişmesiyle birlikte atanamayan engelli öğretmenlere verilen sözler de unutuldu. Milyonlarca öğrencinin girdiği sınavlar yapılırken, engellilerin sınavı pandemi gerekçesiyle sürekli erteleniyor. İki yılda bir yapılan ve bu yıl 26 Nisan’da yapılması gereken EKPSS, bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten dolayı 20 Eylül’e ertelendi. Bu süre zarfında YKS, KPSS ve DGS gibi milyonlarca öğrencinin girdiği sınavlar yapılırken, 85 bin engellinin gireceği sınav 11 Ekim 2020’ye ertelendi. Ancak 11 Ekim tarihi gelmeden bu sefer de sınavın belirsiz bir tarihe ertelenmesi ‘bu kadarına da pes’ dedirtti.

Pandemi gerekçesiyle EKPSS defalarca ertelenerek mağdur edilen atanamayan engelli öğretmenler, şimdi de kendilerine verilen sözlerin tutulmamasından müzdarip. Önceki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk döneminde atama sözü verilen 2 bin 511 engelli öğretmen, yeni Bakan Mahmut Özer’den ‘atama’ sözünün yerine getirilmesini istiyor.

EKPSS’nin ertelenmesiyle umutları sürekli ertelenen atanamayan engelli öğretmenlerin sesi olmaya ve süreci takip etmeye devam edeceğiz.

Önceki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Mayıs 2021’de yaptığı açıklamada, 'Engelli öğretmenlerin atanmaları konusunda çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor' ifadelerini kullanmıştı. Ancak bu açıklamadan kısa bir süre sonra Sayın Selçuk görevden ayrılırken yerine ise Mahmut Özer atandı. Yaklaşık iki aydır atanmasına rağmen yeni bakan Özer, engelli öğretmenlerle ilgili hiçbir adım atmazken, engelli öğretmenler ise bir an önce atama takviminin açıklanmasını bekliyor.

Engelli bireylerin özel günlerde hatırlandığı, öğretmenlerin itibarlarının kaymakamın iki dudağının arasına sığdığı bu kokuşmuş ve bağnaz düzenden ivedi bir şekilde kurtulmamız gerekmektedir. İkinci yüzyıla doğru parti kadrolarımız emin adımlarla yürümektedir. Bu enkaz ve tahribatı, aydınlık ve çağdaş günlere çıkartacak pusulamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikir ve düşünceleri olacaktır. Yüzyıldır hatalı yada paralel yollara girmeyip kandırılamayışımızın sebebi de budur. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında öğretmenlerimiz ve engelli bireylerimizin son yirmi yılda kaybettikleri herşeyi telafi etmeye geliyoruz ve birlikte başaracağız."