Bakan Kılıç'tan Kastamonu'ya Övgü Dolu Sözler

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.

  • 1197
Bakan Kılıç'tan Kastamonu'ya Övgü Dolu Sözler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ankara’ya giderek Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı ziyaret etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Murat Demir’in de katıldığı görüşmelerde Tahsin Babaş’a, Kastamonu Belediyesi Spor İşleri ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Metehan Babaş da eşlik etti.

Bakan Kılıç’ın makamında gerçekleştirilen toplantıda; Kastamonu’daki gençlik hizmetleri, sportif yatırımlar, tesisleşme çalışmaları, spora ve sporcuya yapılan yatırımlar konuşulurken Kastamonu’nun gençlik hizmetleri ve spor ile ilgili sorunları da masaya yatırıldı. Babaş Kastamonu’da gençlik ve spor konusunda yapılacak yatırımlarla ilgili olarak hazırladığı özel dosyayı da Bakan Kılıç’a iletti. Kılıç’ın Kastamonu’da sportif alanda yaşanan gelişmelerden büyük memnuniyet duyduğunu ve Kastamonu için övgü dolu sözler sarf ettiğini sözlerinde belirten Tahsin Babaş, Kastamonu’yu her alanda kalkındırmak için tüm güçleri ile çalıştıklarını söyledi.


KUZEYKENT KÜLTÜR VE SPOR KOMPLEKSİ İLE GÖLPARK PROJESİ’NE AKİF ÇAĞATAY KILIÇ’TAN DESTEK

Kastamonu için her zaman daha iyisini yapma uğraşında olduklarını ve Kastamonu’nun tüm Türkiye’de örnek bir şehir olarak gösterilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini anlatan Babaş; “En önemli projelerimizden bir tanesi olan ve Kuzeykent’e yapmayı planladığımız Kültür ve Spor Kompleksi hakkında Sayın Bakanımıza bilgilendirmelerde bulunarak bu merkezin içerisinde aynı zamanda bir ‘Engelsiz Yaşam Alanı’ oluşturacağımızı da aktardık. Bakanımız projenin sporla ilgili olan yüzme havuzu, basketbol sahası, voleybol sahası ve hentbol sahası gibi kısımlarında gereken yardımı yapacağını söyledi” diye konuştu. Yine Kuzeykent’te yapılması planlanan Gölpark Projesi’nin de Bakan Kılıç tarafından çok beğenildiğini dile getiren Babaş, özellikle bu proje içerisinde yer alan binicilik tesislerinin Akif Çağatay Kılıç tarafından övgü aldığını ve projedeki spor alanlarının yapımı konusunda gereken tüm yardımların yapılacağını söylediğini anlattı.

YENİ SPOR SALONU BAKANLIĞIN 2016 YILI PROGRAMINA ALINDI

Kastamonu’ya yeni ve modern bir spor salonu kazandırmak için gerekli girişimlerini sürdüren Babaş, Kastamonu’nun sportif faaliyetler konusunda büyük gelişmeler göstermeye başladığını ve bu gelişmelere karşılık olarak en iyi tesislerin hizmete geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Bakan Kılıç’ın geçtiğimiz aylarda yeri Kastamonu Belediyesi tarafından tahsis edilen yeni spor salonu konusunda da konuştuğunu sözlerinde aktaran Babaş; “Sayın Bakanımız spor salonu yapım işini 2016 yılı programına aldıklarını ve hızla ihalelerinin yapılıp inşa sürecine başlanacağını da söylediler” diye konuştu.

‘SPORCU FABRİKASI, YÜZME HAVUZU, YURTLAR VE MİEM KONUSUNDA SÜREÇ HIZLANIYOR’

Babaş’ın Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile gerçekleştirdiği özel görüşmenin önemli bir diğer konusu da Kastamonu’da hayata geçirilmesi planlanan projelerden Sporcu Fabrikası, Mahalli İdareler Eğitim Merkezi (MİEM) ve yüzme havuzu oldu. Babaş; “Biz bu projelerimizi de Sayın Bakanımıza sunduk. Özellikle MİEM Projesi ile ilgili olarak da hızlı hareket edilmesi gerektiğini Bakanımıza ilettik. Kendisi bu işin zaten Bakanlık programında olduğunu ve bundan sonra da hızla takipçisi olacaklarını, yine aynı şekilde sporcu fabrikası ile yüzme havuzunun ihalelerinin yapıldığını ve sporcu fabrikasının zemin fore kazıklarının çakılmasına yakın zamanda başlanacağını söylediler” dedi. Kastamonu Belediyesi olarak gençlik üzerinde yaptıkları çalışmaları da detaylı bir şekilde Bakan Kılıç’a anlatan Babaş, öğrenci yurtları konusunda da destek talebinde bulundu. “Özellikle yurtlar konusunda destek istedik ve Kastamonu’dan götürdüğümüz dört adet yurt yeri ile ilgili olarak Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) isteklerimizi belirttik” sözleri ile konuşmasını sürdüren Babaş, Bakan Kılıç’ın bu konudaki gerekli talimatları verdiğini de söyledi. 

‘KASTAMONUSPOR’UN BAŞARISI GÖZ ARDI EDİLEMEZ’

Kastamonuspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda elde ettiği başarı ve kendi liginde göstermiş olduğu iyi performans da Kılıç’ın takdirini toplayan konulardan bir tanesi olarak göze çarptı.  Konuyla ilgili olarak Babaş; “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç da Kastamonuspor 1966 futbol takımımızın son zamanlarda yakaladığı başarıyı tebrik etti ve Kastamonu’da spor konusunda önemli aşamaların kat edildiğini söyledi. Özellikle sesimizi tüm Türkiye’ye duyurduğumuz Kasımpaşa maçı ile ilgili olarak Sayın Bakanımız güzel yorumlarını dile getirdi” diye konuştu.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KILIÇ KASTAMONU’YA GELECEK

İlimizi Bayanlar Hentbol Süper Ligi’nde temsil eden Kastamonu Belediyespor’un da konuşulduğu görüşmede Babaş, bayan hentbol takımı için hazırlamış olduğu sponsorluk dosyasını Bakan Kılıç’a sundu. Babaş, hentbol takımı için gereken desteklerin sağlaması adına Kılıç’ın gereken talimatı verdiğini ifade etti. Babaş bu özel görüşmenin sonunda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a Kastamonuspor’un futbol takımının ve bayan hentbol takımının formalarını hediye ederken Kılıç ise, Kastamonu’da her yıl Mayıs ayının ilk haftası düzenlenen Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası programına katılacağını söyledi. Bakan Kılıç’ı ziyaretinin ardından Babaş, Milletvekilleri Hakkı Köylü, Murat Demir ve Spor İşleri ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Metehan Babaş ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Daire Başkanı Salih Kablan’ı da ziyaret etti.

(KG)