Bakan Özlü, iş adamlarına seslendi

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 16 Nisan itibariyle Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını, yeni dönemin atılım dönemi olduğunu ve Kastamonu'nun da bu atılımdan hak ettiği payı alacağını kaydetti.

  • 833
Bakan Özlü, iş adamlarına seslendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7’nci Kastamonu Ahşap Fuarı’na katılmak üzere Kastamonu’ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, valilik ve belediye ziyaretinin ardından önce AK Parti İl Başkanlığı’nı, ardından Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

İlk olarak AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü İl Başkanı Halil Uluay’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, Bakan Faruk Özlü’den Seydiler Organize Sanayi Bölgesi’nin Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak değiştirilmesini talep etti. Bakan Faruk Özlü ise talebin yerinde bir talep olduğunu belirterek Seydiler Organize Sanayi Bölgesi’nin Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak değiştirileceğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Kastamonu Sanayi ve Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Başkan Selçuk Arslan’ın şehir dışında olması nedeniyle ev sahipliğini Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Pattaban yaptı.

“Yeni dönemde Kastamonu da payını alacaktır”

Kastamonu Sanayi ve Ticaret Odası’nda yönetim kurulu üyelerine seslenen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 16 Nisan itibariyle Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Anayasa Değişikliği Halk Oylaması sonrasında Türkiye’de yönetim sisteminin değiştiğini kaydeden Bakan Faruk Özlü: “Türkiye’de artık yeni bir sistem var. Ve bu yeni sistemden sonra artık Türkiye’de yeni bir atılım yılı başlayacak. Bu atılım döneminin 3 önemli ayağı var. Daha fazla demokrasi, daha fazla değişim ve dönüşüm, daha fazla reformdur. Demokrasi, değişim ve reform olarak özetlediğimiz yeni dönemde Kastamonu’da payını alacaktır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak Kastamonu’nun her türlü sorununu bakanlar kurulunda takip etmeye gönüllüyüm. Kastamonu’nun sorunlarını milletvekili arkadaşlarımızla birlikte görüşerek, konuşarak ilgili bakanlarımıza ileteceğiz ve ben bizzat takip edeceğim. Dolayısıyla hep birlikte daha güzel bir Kastamonu, daha çok gelişmiş bir Kastamonu için çalışacağız. Ticareti, sanayisi gelişmiş bir Kastamonu için el ele vereceğiz” dedi.

Bakan Özlü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Kastamonu için neler yapabileceğini konuşmak için bir araya geldiklerini dile getirerek şöyle konuştu:

“Yapılabilecekleri hep beraber konuşarak, görüşerek bir karara bağlayacağız. Her zaman söylüyorum. Eskiden Kastamonu çok büyük bir vilayetmiş, benim doğduğum şehir de Kastamonu’nun bir kazası konumundaymış. Dolayısıyla ben kendimi hep Kastamonu’ya karşı hep sıcak sempati ile yaklaştım.”

“Maslak yapı kooperatifi için destek bekliyoruz”

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Pattaban ise Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nın 1883 yılında kurulan ilk on yedi odadan birisi olduğunu söyledi. Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nın 25 meclis üyesi 65 meslek komite üyesi 2 bin 500 üye ile hizmet verdiğini belirten Mehmet Pattaban şöyle dedi:

“Odamız Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin 10’uncu dönem akreditasyon denetimlerinde birinci olmuş akredite bir odadır. İlimizin önemli paydaşlarından biri olan KOSGEB İl Müdürlüğü, Bilim ve Sanayi teknoloji İl Müdürlüğü, TSE ile üyelerimize faydalı çalışmalar yürütüyoruz. KOSGEB sayesinde birçok üyemiz kredi faiz desteği yararlanarak rahat bir nefes almış, girişimcilik kurslarımız ile birçok iş fikri fırsata geçmiştir. Son yıllarda yapılan alt yapı planları ile Kastamonu’muzun gelişmesine, ekonominin büyümesine katkılar bulunan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve hükumet üyelerimize teşekkür ediyorum. Sizden taleplerimizin başında Merkez Organize Sanayi Bölgemizin genişletilmesi çalışmalarına destek bekliyoruz. Kamulaştırma ile ilgili, kadastro çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapılacaktır. Maslak Yapı Kooperatifi ve yeni küçük sanayi sitemiz için sizden destek bekliyoruz. Yöresel ürünler konusunda zengin olan ilimiz Taşköprü sarımsağı, kuyu kebabı, Tosya pirinci, çekme helvası gibi yöresel ürünlerimizin önce ülkemize sonra da dünyaya tanıtımını istiyoruz.”