BAKAP eylem planı taslağı tamamlandı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından bir süredir çalışmaları yürütülen Batı Karadeniz Kalkınma Projesi (BAKAP) Eylem Planı hazırlık çalışmaları taslağı şeklini aldı. 

  • 680
BAKAP eylem planı taslağı tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kalkınma Bakanlığı tarafından resmi süreç başlatılmamasına rağmen Eylem Planı Çalışmaları önemli bir aşamaya getirildi. KUZKA ve BAKKA tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda BAKAP Eylem Planı hazırlık çalışmaları taslak şekli oluşturuldu.

BAKAP Eylem Planı çalışmalarının geldiği aşama hakkında değerlendirmelerde bulunan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, şunları söyledi: “KUZKA kendi önerisi olan Batı Karadeniz Bölge Kalkınma Planı ve İdaresi görevinin üstlenilmesinde önemli bir aşama kat etti. TR82 Bölge Planı başta olmak üzere Bölgemize ilişkin hazırlanmış tüm stratejiler yatırım programları incelendi ve eylem planı formatına dönüştürüldü”

“BÖLGE’NİN 15-20 YILLIK YATIRIM PERSPEKTİFİNİ BELİRLEYECEĞİZ”
TR82 Bölgesi’nin BAKAP sayesinde kalkınma hızını artıracağına dikkat çeken Genel Sekreter Çağlar, “Çeşitli sektör başlıkları altında toplanan Bölgenin mevcut durumu, zayıf yönleri, kamu yatırım stoku ve proje önerileri bugün itibarıyla paydaşlarımızın dikkatine sunuldu. Şimdi sıra Bölgemizin kalkınmasında söyleyecek sözü olanlarda. Bu eylem planı çalışması ile Çankırı, Kastamonu ve Sinop illerinin 15-20 yıllık yatırım perspektifini hep beraber belirleyeceğiz. Özellikle tarım, turizm, ulaştırma ve sanayi sektörlerinde tüm kamu-özel ve sivil toplum kesimlerini proje yapmaya davet ediyoruz. Bu çalışmayla, yerel Kurumların yatırım teklifi verebilme kapasitelerinin arttırılması, yatırım tekliflerinin stratejik odaklanmasının ve koordinasyonunun sağlanması, bölgeye yapılan kamu yatırımlarının arttırılması, ajansın bölgesel kalkınma açısından kritik gördüğü ancak farklı kurumların yetki ve görev alanlarına giren proje fikirlerinin yatırım programları aracılığıyla gerçekleştirilmesi, yerel-merkez ilişkilerinin güçlendirilmesi, merkezin beklediği teknik kalitenin yatırım tekliflerinde sağlanması, merkezi kurum ve kuruluşlarının kalkınma alanında güttüğü stratejileri yerelde sahiplenilmesinin sağlanması amaçlanmaktadır” diye konuştu.
Çağlar, şöyle devam etti: “Hazırlanan taslak eylem planı merkezi kurum ve kuruluşlar, milletvekilleri, iş dünyası temsilcileri ile ayrıca istişare edilecek ve gerekli revizyonlar gerçekleştirilecektir. Sonrasında Eylem Planı Kalkınma Bakanlığı’na iletilecek ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşarımızın başkanlık yaptığı Bölgesel Gelişme Komitesi’ne (BGK) ve Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu’na (BGYK) sunulacaktır. Eylem planın onaylanmasının ardından Bölgemiz için hayati önemde olan kamu yatırımları için gerekli tüm kaynakların tahsisatı beklenmektedir. Ayrıca sadece belli Bölgelere tanınan tarım ve hayvancılık teşvikleri de Bölgemize kazandırılmış olacaktır”

Eylem Planı Taslağı ve Proje Formatına Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı kurumsal web sitesinde (www.kuzka.gov.tr) planlama başlığı altında yer almakta olan Batı Karadeniz Eylem Planı (BAKAP) sekmesinden ulaşılabilecek. KUZKA tarafından BAKAP Eylem Planı taslak çalışmaları hakkında ilgili tüm taraflara resmi yazıyla bildirimlerde bulunulurken, 1 Ağustos 2016 tarihine kadar Bölgeden gelecek tüm proje önerileri de KUZKA’ya sunulabilecek.