Balıkçı Barınağı İhaleye Açıldı

Kastamonu Cide'ye yapılması planlanan 10 milyonluk Balıkçı Barınağı Projesi'nin ihale tarihi belli oldu.

  • 633
Balıkçı Barınağı İhaleye Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cide'nin Denizkonak köyü sahiline yapılacak olan balıkçı barınağı projesi, Denizcilik ve Ulaştırma Bakanlığı'nın 2014 yılı yatırım programına alınmıştı. Denizkonak Derneği'nin başvurusuyla başlayan çalışmalarda Ulaştırma Bakanlığı'nın onayladığı ve 2014 yılı bütçesine konulan Denizkonak Köyü Balıkçı Barınağının yaklaşık 10 milyon liraya mal edileceği ve oldukça kapsamlı bir proje olduğu belirtilmişti. Ancak bir türlü yapımına başlanamayan proje için müjdeyi AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir verdi.

Bölgenin kalkınması için yapılacak Balıkçı Barınağının çok önemli bir yatırım olduğunu belirten Milletvekili Demir şu sözleri kaydetti; “Ağaçbükü, Çataloluk, Akbayır gibi Aydos’a kadar olan 22 köyün faydalanacağı Balıkçı Barınağı, bölgede tutulan balıkların soğuk hava deposu sayesinde farklı illere sevkiyatı yapılarak bölgeye ekonomik anlamda ciddi katkılar sağlayacak. Barınak çok amaçlı kullanılabilecek içinde sosyal tesis, soğuk hava deposu gibi üniteler de bulunacak. Bölgenin gelişimine çok önemli katkılar sağlayacak ve gelişmesine hız kazandıracak. 2011 Şubat ayında başladığımız Denizkonak Balıkçı Barınağı'nın uzun uğraşlar sonucunda ihale tarihi belli olmuş ve ihale süreci başlamıştır. Bölgemize memleketimize hayırlı olsun. Tuzla ilçe Başkan Yardımcısı olarak yaptığımız müracaatımız sonunda inşallah milletvekili olarak temelini atmak ve açılışını yapmak ta nasip olacak. Bu günü çok beklemiştim Allah bugünümüzü bizlere nasip etti şükürler olsun tekrar hayırlı olsun."

Bölge için en büyük ve en önemli proje olan Denizkonak Balıkçı Barınağı'nın çok amaçlı kullanılabilecek. İçinde sosyal tesis, soğuk hava deposu gibi üniteler barındıracak olan yatırım 8 milyon ihale bedeli ile 11 Şubat’ta ihalesi gerçekleştirilecek. Bölgenin gelişimine olağanüstü katkılar sağlayacak ve gelişmesine hız kazandıracak proje, bölgedeki faaliyetlerini sürdüren işadamlarının maliyetinin yüzde 20'sini karşılayacak.

MEHMET SALMAN (İHA)