Baltacı'dan elektrik kesintileri ile ilgili soru önergesi

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu'da meydana gelen uzun süreli elektrik kesintileriyle ilgili Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e soru önergesi verdi.

  • 2974
Baltacı'dan elektrik kesintileri ile ilgili soru önergesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Şubat ayında özellikle sahil ilçeleri başta olmak üzere Kastamonu’da meydana gelen uzun süreli elektrik kesintileriyle ilgili Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e soru önergesi verdi.

Önergesinde Kastamonu’da Şubat ayı içerisinde meydana gelen uzun süreli elektrik kesintileri nedeniyle ‘Uzun Süreli Kesinti Tazminatı’na hak kazanan abone sayısını ve bu abonelere ödenecek tazminat miktarını soran Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu il geneline elektrik dağıtımından sorumlu olan şirketin söz konusu elektrik kesintisinden kaynaklanan abonelerin tazminat haklarını ödememek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na ‘mücbir sebep’ başvuruşunda bulunup bulunmadığını da yanıt istedi.

Milletvekili Baltacı, şirketin böyle bir başvurusu varsa ve kabul edilirse mağdur olan abonelerin tazminatlarının nasıl karşılanacağının da Bakan Dönmez tarafından cevaplanmasını talep etti.

Kastamonu ilinin çeşitli bölgelerinde, 2021 yılı Şubat ayında etkisini gösteren kar yağışına bağlı olarak uzun süreli elektrik kesintileri meydana geldiğini, il genelinde yaşanan bu kesintilerin özellikle sahil bölgesindeki Çatalzeytin, İnebolu, Doğanyurt, Abana, Bozkurt ve Cide ilçelerinde ve köylerinde 4 ila 12 gün giderilemediğini, kesintilere bağlı olarak özellikle kırsal kesimle iletişim koptuğunu, su dağıtımında büyük mağduriyet yaşandığını ve soğutucularda korunması gereken gıda maddelerinin tüketilemez hale geldiğini kaydeden Milletvekili Hasan Baltacı, Bakan Dönmez’e şu soruları yöneltti;

• Kastamonu il genelinde 2021 yılı Şubat ayında meydana gelen uzun süreli kesintinin sebebi, başlangıç ve bitiş zamanı nedir?

• Kastamonu il genelinde 2021 yılı Şubat ayında meydana gelen elektrik kesintilerinden etkilenen toplam abone sayısı kaçtır, bu abonelerden kaçı ilçe merkezlerinde, kaçı köylerde ikamet etmektedir?

• Kastamonu il genelinde 2021 yılı Şubat ayında Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği kapsamında Uzun Süreli Kesinti Tazminatına hak kazanan abone sayısı kaçtır?

• Kastamonu il genelinde 2021 yılı Şubat ayında Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği kapsamında Uzun Süreli Kesinti Tazminatına hak kazanan abonelere ödenen ve ödenecek olan tazminat tutarı kaç Türk Lirasıdır?

• Kastamonu il geneline elektrik dağıtımından sorumlu olan şirket söz konusu elektrik kesintisinden kaynaklanan abonelerin tazminat haklarını ödememek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na ‘mücbir sebep’ başvuru yapmış mıdır?

• Şirket başvuru yapmışsa ve başvurusu haklı bulunursa mağdur olan abonelerin hasar tazmini nasıl karşılanacaktır?

• Kastamonu il geneline elektrik dağıtımından sorumlu olan şirketin son 2 yıla ait Genel Kalite Raporu’nda tespit edilen eksikler nelerdir?