Baltacı 'Göz yumanlardan hesap sorulmalıdır'

Kürşat A.'nın sosyal medyada gündem olan görüntülerine CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ile CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin sert tepki gösterdi.

  • 4239
Baltacı 'Göz yumanlardan hesap sorulmalıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi’nin eski Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kürşat A.'nın uyuşturucu madde kullanırken çekilen ve sosyal medyada gündem olan görüntülerine CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ile CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin sert tepki gösterdi.

Kastamonu Belediyesi’nin AKP’den MHP’ye geçmesinin ardından belediyedeki görevinden ayrılan ve AK Parti’nin Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın Özel Kalem ekibinde görev yapmaya başlayan Kürşat A.'nın böyle çirkin bir olayla gündeme gelmesinin temelinde AKP’nin liyakatsiz görevlendirme anlayışının ve liyakatsiz göreve getirilen partililerine sınırsız kanunsuzluk hakkı tanımasının yer aldığını ve belirten CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı; “Kastamonu Belediyesi’nin AKP’de olduğu dönemde kaynakçı kadrosundan istihdam edilen, kısa sürede belediye Özel Kalem Müdürlüğü daha sonra da Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlerine getirilen söz konusu şahsın AKP’nin belediyeyi kaybetmesinin ardından AKP Genel Merkezinde görev yapmaya başladığı tüm Kastamonu kamuoyu tarafından bilinmektedir. Söz konusu şahsın AKP ile bir bağı bulunmadığına dair açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Kürşat A.'nın AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın AR-GE Başkanlığı’nı Mustafa Şen’e devrettiği 25 Mart’taki törende de Dağ’ın yanında olduğu Dağ’ın şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdaki fotoğraflarda da görülmektedir. Söz konusu şahsın Kastamonu Belediyesi’nin AKP tarafından yönetildiği dönemde de adı sıkça yolsuzlukla anılmış, partimiz birçok kez bu konuda kamuoyuna açıklamalarda bulunmuştur. AKP döneminde Kastamonu Belediyesi’nde yapılan yolsuzlukları göreve geldikleri takdirde açıklayacağını duyuran mevcut yönetim ise ne yazık ki Cumhur İttifakı’nın ortağı olması nedeniyle bu sözünü tutmamıştır. Bu çirkin görüntülerin temelinde AKP’nin kamu kurum ve kuruluşlarını liyakatsiz görevlendirmelerle yandaşlarına teslim etmesi yer almaktadır. Liyakatsiz göreve getirilen partililerine sınırsız kanunsuzluk hakkı tanıması yatmaktadır. Bu memleketin çocukları alın teriyle üç kuruş kazanmak için şehir şehir gezerken, toplam değerleri 1 milyon 775 bin TL olan son model arabaları olduğu kamuoyuna yansıyan bu şahsın Kastamonu Belediyesi’nin, halkın parasının iç etmesine göz yumanlardan da hesap sorulmalıdır” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin de sosyal medya hesabından söz konu görüntüleri paylaşarak, şu ifadeleri kullandı; "Bu memleketin çocukları 3 aylık işler ararken AKP çocukları zevki sefa içinde, tüm bunları yapıp sonra Ayasofya’dan fotoğraf paylaşıp bizlere hakaret edecek. Utanma duygusunu kaybettiler."

CHP Kastamonu İl Gençlik Kolları Başkanı Alican Yılmaz da konuyla ilgili yaptığı açıklamada AKP’ye ve MHP’yi eleştirdi.

Yılmaz şu açıklamayı yaptı; “Çok değil 2 sene öncesini düşünelim ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde gurur duyduğunuz belediyeciliğiniz için her yere yazdığınız ve ısrarla söylediğiniz şu cümleyi tekrar hatırlayalım; “Tevazu, samimiyet, gayret ile gönüllere dokunduk.” Her dokunduğunuzda Kürşat A. gibi isimleri makam sahibi yaparak bu memleketin başına bela ettiniz. Sonra ne oldu? Bizden çaldı bu makam verdikleriniz. Hiç utanmadan da bu çaldıklarıyla lüks arabalara bindiler. Yıldızlarını sayamadığımız otellerde tatil yaptılar. Kumar oynadılar, uyuşturucu kullandılar. Şimdi de bahsettiğim tarihte seçim mitinglerinde bağıra bağıra verilen sözleri hatırlayalım; “Vatandaştan çalandan hesap soracağız.” Nerede bu sözleri verenler? İttifakınız bozulmasın diye mi susuyorsunuz? Ya da çalmamışlar biz yalan söyledik mi diyorsunuz? Yeter kardeşim yeter. Ne gönüllere dokunun, ne de sözler verin bu millete. Kastamonu’yu yönetemediniz, yönetemiyorsunuz ve yönetemeyeceksiniz de.”