Baltacı, Hatay'da çalışmalarını sürdürüyor

CHP Kastamonu Milletvekili Baltacı, deprem bölgesi Hatay'da parti görevi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

  • 1489
Baltacı, Hatay'da çalışmalarını sürdürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi, Karadeniz Masası Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, depremin büyük yıkıma yol açtığı şehirlerin başında gelen Hatay’da parti görevi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Depremin ilk 10 günü boyunca Hatay’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu koordinasyon merkezinden yardım çalışmalarına katkı sunan Milletvekili Hasan Baltacı bu kez de CHP’nin Hatay için kurduğu teknik komisyonla birlikte bölgeye gitti.

Harita ve Kadastro Mühendisi olan Milletvekili Hasan Baltacı, İnşaat Mühendisi olan İstanbul Milletvekilli Emine Gülizar Emecan, Avukat olan Turan Aydoğan ve Jeoloji Yüksek Mühendisi olan Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ile birlikte Antakya, İskenderun, Defne ve Samandağ’da muhtemel konut rezerv alanlarında incelemelerde bulundu, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Türkiye’nin dört bir yanından Hatay’a giden ve depremzedelere hukuki destek sağlamak için gayret eden baro başkanları ve avukatlarla bir araya gelen CHP Teknik Komisyonu, TMMOB ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyon merkezlerini ziyaret etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’tan son durumla ilgili bilgi alan ve sonrasında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Çadırkent ve Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret eden heyet, bölgede yaraların sarılması için gayret eden CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Suzan Şahin ile Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ı ziyaret edip, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. CHP heyeti Hatay Tabip Odası başkan yöneticileriyle de görüşüp şehirdeki sağlık durumuyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Merkez ilçe Antakya, Samandağ, Defne ve İskenderun’daki incelemeleri kapsamında açıklama yapan Milletvekilleri, şunları söyledi:

TURAN AYDOĞAN:

“Teknik Komisyondaki arkadaşlarımızla Hatay ve ilçelerini inceliyoruz. Burada yaşayan ve ölümcül felaketle karşı karşıya kalan sahadaki malıyla, canıyla ilgili hukuksal ve teknik konuları, detaylı bir şekilde, ileride teminat altına alacak şekilde komisyonumuzun raporuna hazırlayacağız.”

HASAN BALTACI:

“Meclis grubumuzun oluşturduğu teknik komisyon olarak Antakya’da, Samandağ’da, Defne’de ve İskenderun’da incelemelerde bulunduk. Deprem dolayısıyla yeni yerleşim alanları oluşturulacak. Yeni yerleşim alanları oluşturulurken dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili de bir rapor hazırlayacağız. Özellikle yer seçimi konusuna dikkat edilmesi lazım. Planlama yaparken, planlamanın tüm unsurlarının harfiyen yerine getirilmesi lazım. Ayrıca yerel yönetimler dışlanmadan bu süreç yürütülmesi lazım ki yeni yerleşim alanları sağlıklı ve doğru planlanabilsin.”

MÜZEYYEN ŞEVKİN:

“Hatay’dayız. Doğu Anadolu Fay Kuşağı’nın en uç noktasında büyük yıkıma neden olan deprem, yeni yerler seçilirken Fay Zonu’ndan uzaklaşılmasının önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Fay Zonları, muhakkak çalışılarak yeni yerleşim alanları seçilirken Fay Zonları’ndan muhakkak uzak olarak seçilmelidir. Aynı zamanda jeolojik, jeoteknik ve mikrobölgeleme çalışmaları yapıldıktan sonra bu alanlara toplu konut yapılmalıdır.”

EMİNE GÜLİZAR EMECAN:

“Teknik Komisyon olarak Hatay, İskenderun, Antakya bölgesinde yapmış olduğumuz incelemelerle birlikte hem yer seçiminin önemine istinaden hem de kurulacak yeni şehirlerin daha güvenli yapılar olması açısından, kullanılacak olan malzemelerin seçimine kadar aslında bundan sonra dikkat edilmesi gerekiyor. Hangi yöntemle inşaatların yapılacağı, bölgeye uygun inşaat tekniklerinin, inşaat yöntemlerinin seçilip seçilmeyeceği ilgili de bundan sonraki süreçte tespitlerimize ve çalışmalarımıza, gözlemlerimize devam edeceğiz.”

Baltacı, Hatay'da çalışmalarını sürdürüyor
Baltacı, Hatay'da çalışmalarını sürdürüyor
Baltacı, Hatay'da çalışmalarını sürdürüyor
Baltacı, Hatay'da çalışmalarını sürdürüyor