Baltacı Köyü Muhtarı'ndan yol isyanı

Kastamonu şehir merkezine 34 kilometre uzaklıkta bulunan Baltacı Köyü sakinleri ulaşımda büyük zorluk yaşadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

  • 7301
Baltacı Köyü Muhtarı'ndan yol isyanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bozuk olan köy yollarının köy sakinlerine büyük sıkıntı oluşturduğunu, bozuk olan yollar yüzünden araçlarında büyük maddi hasarlar oluştuğunu kaydeden Saim Kuzuoğlu, konuyu defalarca yetkililere aktarmalarına rağmen hala somut bir adım atılamadığını söyledi.

Baltacı Köyü yolunun uzun zamandan beri kullanılmayacak durumda olduğunu dile getiren Baltacı Köyü Muhtarı Saim Kuzuoğlu; “Gerek şahsım gerek aynı yolu kullandığımız Baltacı Kuyucağı köyü muhtarlarımız tarafından çalmadık kapı bırakmamamıza rağmen bir türlü yapılmayan yollarımız bizleri çileden çıkardı. 3 Muhtarlığın 10 mahallenin kullanmakta olduğu bu yol artık kullanılmaz hale geldi. Yoldaki çukurlar ve çökmeler kazalara sebebiyet vermektedir. En mühimlide bu yolda 4 tane öğrenci servisi kullanılıyor ve orman köyü yolu olması herhangi bir yangın olması durumunda zaman kaybına neden olmaktadır. Yollarımızın durumu yüzünden eş, dost, akraba gelip gitmez oldu. Sanayi esnafıyla dost olduk. Yollarımız için çözüm bekliyoruz” dedi.

ASFALT YOL ACİLEN YAPILMALI 
Yolların kötü olması sebebiyle araba kullanmakta zorluklar çektiklerini ve araçlarında maddi hasar oluştuğuna dikkat çeken Kuzuoğlu “Asfalt yol gerçekten yapılmayacaksa ya da bazı köylerde gördüğümüz gibi usulen yapılıp düzgün bir şekilde yapılmayacaksa biz asfalt yolun tamamen kaldırılıp stabilize dahi edilmesine razıyım. En azından yılda bir greyderlerle düzleştirme imkânı olur. Biz bu çileden yeter ki kurtulalım toza toprağa razıyız”  diye konuştu.

Kazım BOLAT