Baltacı "815 olan öğretmen açığı biran önce kapatılmalıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminin ilk gününde okul ziyaretlerinde bulundu.

  • 1068
Baltacı &quot815 olan öğretmen açığı biran önce kapatılmalıdır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Köy Enstitüleri ve mezunu olduğu Gölköy Öğretmen Okulu’nun geleneklerinden gelen Göl Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Milletvekili Hasan Baltacı, okul müdürü İsmail Küçükkahveci ve öğretmenlerle sohbet edip başarı diledi. 
CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in de eşlik ettiği ziyaretlerine merkeze bağlı Kurucaören Ortaokulu’yla devam eden Milletvekili Hasan Baltacı, okul müdürü Şaban Özcan ve öğretmenlerin yeni eğitim öğretim dönemini kutladıktan sonra sınıfta öğrencilerle bir araya geldi.

Yaz tatili arasından sonra okula dönen öğrencilerin heyecanına yıllara sonra okul sırasına oturarak ortak olan Milletvekili Hasan Baltacı bir daha ki ziyaretinde her bir öğrenciye okuma kitabı hediye edeceğinin sözünü verdi.

“KASTAMONU’NUN 815 ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR”
Ziyaretleri sonunda yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre Kastamonu’nun yeni eğitim öğretim döneminin ilk günündeki 815 öğretmen açığı bulunduğunu belirten Hasan Baltacı, “2017-2018 eğitim öğretim döneminde eğitim hizmetlerini 530 ücretli, 52 sözleşmeli ve 3 bin 750 kadrolu öğretmenle tamamlayan Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni eğitim öğretim dönemi öncesi tüm kademelerde bakanlık verilerine göre 815 öğretmen açığı bulunmaktadır. Bu açığın biran önce kapatılması gerekmektedir. Bu açık sözleşmeli yada ücretli öğretmenlerle değil, kadrolu öğretmenlerle tamamlanmalıdır. Güvencesiz hale getirilmiş bir çalışma ortamında, düşük ücretle iktidarın kendi belirlediği, tercih ettiği çalışanlarla verilecek bir eğitim hizmeti asla kabul edilemez, edilmemelidir” diye konuştu.

“ARTIK SÜRDÜRÜLEMEZ BİR SİSTEM SÖZ KONUSUDUR”
Eğitimdeki sorunların aşılması, çağdaş ve evrensel bir eğitim standardına ulaşılması için köklü değişikliklere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Milletvekili Hasan Baltacı, “Müfredat ve sınav sistemi değişikliği, eğitime ayrılan bütçeden yapılan kesinti, karma eğitimin kaldırılması girişimleri, kalabalık sınıflar, öğretmensiz okullar, ikili eğitim öğretim, taşımalı eğitim, cemaat ve tarikatlara teslim edilmiş yurtlar ve ekonomik krizin gölgesinde başlayan eğitim öğretimin sorunsuz tamamlanabilmesi tek temennimizdir. Görmemiz gereken Türkiye’de artık sürdürülemez bir eğitim sistemi söz konusudur. Eğitimde köklü değişiklikler yapılmadan eğitim sorunlarımızın aşılması ve çağdaş, evrensel bir eğitim standardına ulaşılması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.