Baltacı sordu! '2021'de Kastamonu'ya ne kadar ödenek ayrılacak'

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, TBMM Genel Kurulu'nda 7 Mart'ta başlayan 2021 yılı bütçe görüşmelerinde Kastamonu turizmini gündeme getirdi.

  • 2859
Baltacı sordu! '2021'de Kastamonu'ya ne kadar ödenek ayrılacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Baltacı, Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü 25’nci birleşimde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a Kastamonu İl Halk Kütüphanesi’ni, Taşköprü Pompeiopolis Antik Kenti’ni ve Kastamonu Turizm Master Planı’nı hatırlatırken Kastamonu’ya 2021 yılında bakanlık tarafından ayrılacak ödenek miktarıyla ilgili cevap istedi.

Eko turizm ve kültür turizminde değerlendirilmeyi bekleyen büyük bir potansiyele sahip olan Kastamonu’ya bakanlık tarafından 2021 yılında ne kadar ödenek ayrılacağını Bakan Ersoy’dan cevaplamasını isteyen Milletvekili Hasan Baltacı, Batı Karadeniz Bölgesi’nin en iyi korunmuş antik kenti olan ve 12 yıldan bu yana kazılan Taşköprü Pompeiopolis Antik Kenti’nin, 12 ay süreyle kazı yapılacak antik kentler arasına alınması yönünde bakanlığın bir çalışması olup olmadığına yanıt istedi.

Kastamonu İl Halk Kütüphanesi’ni de Meclis de gündeme getiren Milletvekili Baltacı; “Daha modern bir binaya kavuşturulacağı vaadiyle 4 yıl önce yıkılan Kastamonu İl Halk Kütüphanesi’nin yeni inşaatına 3 yıldır iz ödenekler ayrılması nedeniyle başlanamamıştır. 2021 yılında yeterli ödenek ayrılacak mıdır, kütüphane binası yeni yılda ihale edilecek midir?” diye konuştu.

Turizmde master planının önemine de dikkat çeken Milletvekili Hasan Baltacı, Bakan Ersoy’a “Kastamonu’nun turizmde yol haritasını bütüncül olarak kapsayacak Kastamonu Turizm Master Planı ne zaman yapılacaktır?” sorusunu yöneltti.