Başarılı kripto para ticareti stratejiler

Kanıtlanmış kripto alım satım stratejileri. Başarılı kripto para ticareti stratejiler.

  • 2277
Başarılı kripto para ticareti stratejiler

En iyi alım satım stratejileri genellikle kripto para piyasasına uzun yıllara dayanan yatırım deneyiminden gelir ve bu yazıda size en kanıtlanmış kripto alım satım stratejilerini tanıtacağız.

Başlamadan önce, atlanmaması gereken birkaç bariz ama önemli adım var.

Kripto ticareti yapmaya karar verirseniz ilk iş olarak stratejiler edinerek yatırıma başlayın. Riski yönetin, belirli bir kripto para birimine ne kadar yatırım yapacağınıza ilişkin limitler belirleyin ve stop emirlerini kullanmayı unutmayın. Kripto portföyünüzü daima çeşitlendirin; tüm yumurtaları aynı sepete koymayın.

Uzun vadeli yatırımı düşünün. Şayet kripto para satın al eylemini yaparak ticaret yapmak istiyorsanız uzun vadeli yatırımı göz ardı etmeyin. Paranızı her seferinde aylarca kripto piyasasında bırakmak size en iyi ödülleri sunabilir. Temel bilgiler için bu kadarı yeterli. Şimdi kripto ticaret stratejilerine göz atalım.

Önemli Noktalar:

- Kripto para ticareti yaparken iyi tasarlanmış ve kanıtlanmış bir stratejiye sahip olmak, kripto piyasasında kâr elde etmek için çok önemli bir şeydir.

- Kripto para birimi günlük ticaret stratejisi, aynı gün içinde piyasada bir pozisyona girip çıkmayı içerir.

- Kripto para ticaretinden elde edilen istikrarlı ve düzenli günlük kazançlarla daha fazla ilgileniyorsanız, otomatik ticaret size uygun olabilir.

Kripto Ticaret Stratejileri

Kripto para birimine yatırım yapmanın zenginliğe giden kestirme bir yol olduğunu düşündüğünüz için buradaysanız, yapmayın, bu düşündüğünüzden çok daha zor.

Bu noktada kripto para alım satım yaparken iyi tasarlanmış ve kanıtlanmış bir stratejiye sahip olmak, kripto para piyasasında kâr elde etmek için çok önemli bir şeydir.

Risk toleransınıza ve nihai ticaret hedeflerinize bağlı olarak, ticaret girişimlerinize ve hedeflerinize en uygun stratejiyi seçebilirsiniz. Kripto ticareti ile kâr elde etmek, piyasadaki fiyat dalgalanmaları hakkında doğru tahminler yapmakla ilgilidir. Bunun için katı kurallar ve ilkeler dizisi size iyi bir yardımcı olabilir.

Günlük Kripto Ticareti

Kripto para birimi günlük ticaret stratejisi, aynı gün içinde piyasada bir pozisyona girip çıkmayı içerir. Aynı zamanda, işlemlerin tipik olarak aynı gün içinde açılıp kapandığı gerçeğini yansıtan "gün içi ticaret" olarak da anılır.

Kripto para piyasasında günlük ticaret, kripto para birimleri oldukça değişken olduğu için özellikle tecrübe ve deneyim sahibi yatırımcılar için kârlı geçer. Günlük ticaret stratejisi, elbette, sadece tahminin ötesindedir.

Doğru kripto para günlük al sat stratejisine ve temel ve teknik analiz anlayışına sahip olmalısınız. Çoğu gün içi tüccar, doğru ticaret fikirlerini oluşturmak için teknik analize güvenir.

Yatırım kararları için giriş ve çıkış fırsatlarını belirlemek için fiyat hareketini, hacimleri, grafik modellerini ve diğer göstergeleri kullanmalısınız. Ayrıca, özellikle kısa vadede dijital varlık fiyatlarını etkileyebilecek temel haberleri ve geliştiricilerle ilgili diğer güncellemeleri takip etmelisiniz.

2 Önemli Strateji

1. Scalping Kripto Stratejisi

Scalping, tüccarların artan ticaret hacminden yararlanmaya çalıştıkları bir kripto para birimi gün içi ticaret stratejisidir. Borsalardan kripto para satın al işlemini gerçekleştirdikten birkaç dakika sonra küçük bir kâr elde ederek işlemlerden çıkabilirler.

İdeal olarak, soyucu küçük kârlar elde etmeyi amaçlar. Küçük fırsatlar arayarak piyasayı karıştırıyorlar. Scalpers stratejisi kâr elde etmek için büyük sermayeye ihtiyaç duyar çünkü bu stratejiden elde edilen kâr genellikle çok küçüktür.

2. Arbitraj Kripto Stratejisi

Arbitraj piyasadaki en popüler stratejilerden biridir. Bir platformda bir kripto para satın almayı ve iki platform arasındaki fiyat farkını kullanarak başka bir platformda satmayı içerir. Saclping gibi, arbitraj da küçük kârlar elde etme eğilimindedir. Böylece, sipariş boyutunuz ne kadar büyük olursa, o kadar fazla kar elde edebilirsiniz.

Her iki stratejide de kripto para al sat işlemlerinden kısa vadede kazanç elde etmek için geliştirilmiştir. Bu stratejiler sayesinde yüksek sermaye ile yüksek kazanç elde etmek mümkün.

Kripto Aralığı Ticareti

Çoğu durumda, kripto para birimi uzun süre belirli bir aralıkta işlem görecektir. Bazı durumlarda, büyük oyuncular aralık kârı elde etmek için bir kripto paranın fiyatını sistematik olarak yukarı ve aşağı manipüle edeceklerdir. Bu kalıpları fark ederseniz, onlardan da yararlanabilirsiniz. Bu nedenle aşırı alım ve aşırı satım bölgelerine dikkat etmelisiniz.

Özetle

Aşırı alım, alıcıların ihtiyaçlarını karşıladığı ve hisse senedinin muhtemelen satılacağı anlamına gelir; aşırı satım bunun tam tersi anlamına gelir. Herhangi bir saygın grafik programında yer alan grafik göstergeleri, bu bölgeleri bulmanıza yardımcı olabilir. Bu amaçla kullanılan yaygın göstergeler arasında Stokastik Osilatör ve Göreceli Güç Endeksi bulunur.

Günlük kripto para ticareti, özellikle kısa vadeli tüccarlar için oldukça kazançlı olabilir. Doğru kripto para al sat taktikleri ve stratejiniz varsa, sorun yaşamazsınız. Tarihsel fiyat analizi bir pozisyona ne zaman girilip çıkılacağı hakkında çok şey anlatabileceğinden, teknik analize vurgu yaparak teknik ve temel analizi unutmayın.

Akıllı Ticaret

Bu da oldukça popüler, Stop-Limit ve Trailing Stop-Loss gibi farklı akıllı emirlerin bir karışımıdır. Bu strateji, iyi bir risk ve getiri kontrolü sunar, girdiğiniz ve çıktığınız pozisyonları daha iyi planlamanıza yardımcı olur. Bu strateji ile sadece 2 sipariş vermeniz gerekiyor. Durdurma kaybı, bir şeyler ters giderse kayıpları sınırlamak için kullanılır.

Öte yandan, piyasa verilen koşullara ulaştığında kâr elde ettiğinizden emin olmak için kâr al kullanılır. Ayrıca, stratejinizi bir sonraki seviyeye taşımak için kullanılan birden fazla alım kârını zararları durdurma ile birleştirebilirsiniz.

2 veya daha fazla kazanç elde ettiğinizde, alım satım riskini dağıtabilirsiniz, bu da iyi kâr elde etme şansınızı en üst düzeye çıkaracaktır. Bir önceki yönteme çok benzese de sadece her şeyi basitleştiriyor ve daha az riskli hale getiriyor.

Bunları test etmeniz ve bu stratejilerden hangisinin işinize yaradığını görmeniz gerekecek. Bunu kripto para alım satım uygulamaları ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu uygulamalardan önemli birkaçı şu şekildedir: Binance, WhiteBIT vs.

WhiteBIT borsası ile her türlü aracı kolay arayüzü ile kolaylıkla kullanabilirsiniz. Sunduğu farklı ticaret araçları ile de her kesimden yatırımcıya hitap eden bir platformdur.

Otomatik Alım Satım

Kripto para ticaretinden elde edilen istikrarlı ve düzenli günlük kazançlarla daha fazla ilgileniyorsanız, otomatik ticaret size uygun olabilir. Piyasada birçok kripto para ticaret robotu bulunmaktadır.

Kripto para ticaret robotları piyasayı 7/24 analiz edebiliyor ve en iyi ticaret fırsatlarını arayabiliyor.

Verimliliğini daha da artıracak akıllı ticaret emirlerini etkinleştirmek de mümkündür. Bu, kripto para piyasasına kolayca yatırım yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu şekilde, gününüze devam edebilir ve robotun sizin için kazanç sağlamasına izin verebilirsiniz.

HODL

HODL, birçok kripto tüccarı tarafından günlük olarak kullanılmaktadır. Bu strateji ile hem riskler hem de olasılıklar sonsuzdur. Bu strateji ile her şeyi kaybedebilir veya büyük kârlar elde edebilirsiniz. HOLD ile ilgili en iyi şeylerden biri, yapmanız gereken tek şeyin kâr al veya zararı durdur ayarı yapmadan dijital para birimleri satın almak olmasıdır.

Bu alım satım stratejisi sizi yükseltebilir ya da yıkabilir, bu nedenle kullanmaya karar vermeden önce riskler hakkında gerçekten düşünmek çok önemlidir. Diyelim ki BTC aldınız ve fiyatı, satın aldıktan sonraki ikinci veya üçüncü günde yüzde 15 arttı bu durumda kazancınız güzel olur.

Bu kısa sürede bile iyi kârlar elde edeceksiniz. Ancak fiyat sert bir şekilde düşerse, o zaman kaybedersiniz. Ancak, HODL stratejisini kullanan kripto tüccarlarının çoğu, fiyat çok düşükken yatırım yapıyor ve fiyat büyük ölçüde arttığında kârlarını alıyor.

Çok riskli olduğu için, tüccarların alım satım yaparken özel bir zihniyete sahip olmaları çok önemlidir. Temel olarak içgüdülerinize ve kararlarınıza güvenebilmeniz gerekiyor, aksi takdirde bu strateji ile iyi kârlar elde etmeniz zor olacaktır.

Not: HODL stratejisini kullanırken kaybetmeyi göze alabileceğiniz miktarda yatırım yapın.

Bu strateji ile piyasanın dalgalanmasından kaçınabilecek ve kripto ticaretindeki kısa vadeli fiyat hareketlerinden sağ çıkabileceksiniz.

Tüm bu stratejiler gerçekten iyi olsa da, hepsinin avantajları ve dezavantajları var. En iyi sonuçlar için, yeterince deneyim kazandıktan sonra tüm bu stratejileri kullanmak daha iyi olacaktır.

Çeşitlendirme, herhangi bir pazarda başarıya doğru atılan çok önemli bir adımdır ve kripto ticareti de bir istisna değildir. Kişisel tercihlerinize göre her stratejiye fon ayırabilirsiniz.

Tanıtım yazısıdır