Başbakan Davutoğlu'ndan Kastamonu'ya Müjde

AK Parti il kongresine katılmak üzere Kastamonu'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kastamonu'ya yapılacak yatırımların müjdesini verdi.

  • 1832
Başbakan Davutoğlu'ndan Kastamonu'ya Müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'i, Kastamonu Havalimanı'nda Vali Şehmus Günaydın, TBMM Adalet Komisyonu Başkan Vekili Hakkı Köylü, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ve Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş karşıladı. Kalabalık bir konvoy ile kongrenin yapılacağı salona gelen Ahmet Davutoğlu, coşkuyla karşılandı.

Konuşmasının başında Kastamonu’ya değinen Ahmet Davutoğlu, “Başbakanlık görevini devraldıktan sonra her hafta sonu ülkemizin bir köşesindeyiz. Ankara’yı bırakıp Şeyh Şaban-ı Veli’nin huzuruna geldik. Başbakanlık görevini aldıktan sonra bütün manevi üstatların, bütün ulu önderlerin huzuruna vardım. Şeyh Şaban-ı Veli’nin huzurunda bulunmak, böyle bir ulvi görevi yürütmek için şarttı. Bugün buraya gelerek böyle bir vazifeyi yerine getirmekten mutluyum. Mahalli seçimlerde hepimizin kalbi Kastamonu’yla atıyordu. Tahsin Babaş ve Kastamonu’yu tebrik ediyorum. Kastamonu’ya AK Parti felsefesi yakışır. AK Parti hareketi bin yıllık destanın bugünkü yürüyüşünün adıdır. AK Parti hareketi zirvelerin hareketidir. Ilgaz’ın zirvesinin adıdır AK Parti hareketi. Biz, ruhumuz sıkıldığında herhangi bir zorlukla karşılaştığımızda gözümüzün önünde bir an o ulu manevi önderler belirir. Arkamızda o dağları hissederiz. Anadolu’nun yüce dağlarını, Ilgaz’ı hissederiz. Allah’a tevekkül eder ve bir an dahi yolumuzdan dönmeyiz. Biz Selçuklu'yu, Osmanlı'yı, o adalet anlayışını bugüne getireceğiz. Geleceğe, insanlığa bir destan ve bir ders olarak taşıyacağız. İnebolu’dan o zor şartlarda cephaneleri taşıyan o hanımların, bacıların kurduğu devlet için gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizi 2015’te, G20 dönem başkanlığı noktasına getirdik” dedi.

“KASTAMONU’YA 4.4 MİLYARLIK YATIRIM GELDİ”
Geçmişte Kastamonu’ya çok büyük hizmetler yapıldığının altını çizen Başbakan Davutoğlu, “4.4 milyar liralık yatırım geldi. Kastamonu’ya üniversite, havalimanı kazandırdık. İnebolu Limanını güçlendirdik. Bölünmüş yolları 44 kilometreden 244 kilometreye çıkardık. Bütün bunların üzerine madem ki bizden müjde beklediniz, 30 Mart hatırına bu müjdeleri öne alalım. Birincisi Kırık Barajı ile ilgili bütün bürokratik engeller kalkacak ve Kırık Barajı yapılacak. Ne gerekiyorsa takip edeceğiz ve yapacağız. Araç Barajı için önümüzdeki Mart ayında çalışmalarına başlıyoruz. Obrucak Barajı’nı zaten tamamladık. Ayrıca 17 taşkın koruma tesisi ve 27 göleti Kastamonu’ya hediye edeceğiz. İnşallah Kastamonu’ya yakışır kapalı spor salonu için en kısa zamanda talimatı vereceğiz. Karaçomak Deresi ıslahı ile ilgili bütün işlemler tamamlandı. Islah çalışmasına başlıyoruz. Ilgaz Tüneli en kısa zamanda tamamlanacak ve Kastamonu-Çankırı arası bir saat daha azalacak. İnebolu’da o çok zor şartlarda top gülleleri ve mermileri taşıyan bacılar ve yiğitlerin, aziz insanların yaşadıkları o yolları ana yola bağlayacağız. Bir taraftan da Akdeniz limanlarına indireceğiz. Batı Karadeniz’in en ana arterini tamamlamış olacağız. İstiyoruz ki İnebolu özel bir liman olarak Türkiye’nin önemli limanlarından birisi olarak ve Kastamonu da bu sefer ekonomimizin lojistik merkezi olsun. Ulaşım hatları üzerinde Kastamonu tarihte hak ettiği yeri bu kez de alsın. Bu bağlantıları kuracağız ve geliştireceğiz. 400 yataklı hastaneyi de en kısa zamanda tamamlayacağız. Tıp fakültesinin de hastane sıkıntısını öyle veya böyle inşallah çözeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanımızın özellikle bana refakat etmesini istedim. Kastamonu bir eyalet merkezi ve evliyalar şehri olarak da en nadide eserleri bünyesinde barındırıyor. Bu tarihi eserlerden bir tek çakıl taşı dahi düşmeyecek. Yoksa hesabı veremeyiz. Ahşap ustacılığının en güzel eserleri burada. Kastamonu turizm açısından keşfedilmemiş bir hazinedir. Bu kültürü de korumaya kararlıyız. Bu adımların atılabilmesi için Ankara’da Şerife Bacı ve Şeyh Şaban-ı Veli’nin kutsal emanetini düşünenlerin iktidarda olması lazım. Onun için de sizden gür bir sesle oy bekliyorum. Bu sefer yüzde 65 oy istiyoruz. Partimize en başından bize tutumunuzu gösterin ve bize desteğinizi verin” diye konuştu.

YASİN ERDEM (İHA)