Başbakan Davutoğlu'nun Kastamonu Ziyareti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kastamonu'da Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri ile Mehmet Feyzi Efendi'nin türbelerini ziyaret etti.

  • 1115
Başbakan Davutoğlu'nun Kastamonu Ziyareti
TAKİP ET Google News ile Takip Et


AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı Kongresi’nin ardından Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerinin Türbesi’ni ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu’na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Asa suyundan içen Davutoğlu, türbede dua etti. Davutoğlu vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Çocuklara hediyeler dağıtan Davutoğlu, daha sonra yaklaşık 500 metrelik yolu yürüyerek Mehmet Feyzi Efendi’nin türbesine geçti. Davutoğlu’nun türbe ziyaretleri sırasında polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Bir polis helikopteri ise havadan sürekli tarama yaptı.

Türbe ziyaretlerinin ardından Kastamonu’da Valiliğini ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, iki ilkokul öğrencisine bilgisayar sözü verdi.

Valilik önünde toplanan vatandaşlar tarafından karşılanan Davutoğlu, tören mangasını selamladıktan sonra Vali Şehmus Günaydın'ı ziyaret ederek, çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Bu arada, Davutoğlu, Valilik binasına giriş yaptığı sırada, "Başbakanım gelebilir miyiz" diye seslenen Atatürk İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Sefa Karaçam ve Orhan Sarıbaş’ı içeri davet etti. Öğrencilerin, bilgisayar istediği ve Davutoğlu'nun da bilgisayar sözü verdiği öğrenildi. Başbakan Davutoğlu'na ziyarette Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu eşlik etti.

Valilik çıkışında Davutoğlu, kendisini bekleyen vatandaşların ve çocukların yanlarına giderek çeşitli hediyeler verdi. Yaklaşık 1,5 saatlik görüşmenin ardından Davutoğlu ve beraberindeki heyet Kastamonu Belediyesi’ne geçti. Belediye önünde mehter takımı ile karşılanan Davutoğlu, Belediye Başkanı Tahsin Babaş’tan brifing aldı.

Davutoğlu, ziyarette karşılaştığı Çad uyruklu Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ahmad Issakha Mahamat Halau ile sohbet ederek kendisine yazılan şiiri dinledi. Halau, görüşmenin ardından gazetecilere, Başbakan Davutoğlu'nun, 4 Şubat'ta Kastamonu'ya geleceğini duyunca çok heyecanlandığını belirterek, "Onun için şiir yazdım. Şiirin bir kısmını ona okudum" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun, Afrika'da kendilerine çok yardım ettiğini dile getiren Halau, "Biz onu çok sevdik. Kastamonu Üniversitesi’nde okuyan Afrikalı öğrencilerin hepsi onun sayesinde buraya geldi. Dolayısıyla biz ona teşekkür ederiz. Ona hediye olarak şiir yazdım" dedi.

TAZİYE ZİYARETİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, belediye ziyaretinin ardından MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar'a annesinin vefatından dolayı taziye ziyaretinde bulundu. Davutoğlu, Milletvekili Çınar'ı kardeşinin evinde ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti.

Taziye ziyaretinin ardından Nasrullah Meydanı’ndaki camide yatsı namazını kılan Başbakan Davutoğlu, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Başbakan Davutoğlu, daha sonra beraberindeki heyetle havalimanına geçerek Ankara’ya hareket etti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU - YASİN ERDEM (İHA)