Başesgioğlu'dan kabineyle ilgili açıklama

Devlet ve İçişleri eski Bakanı Murat Başesgioğlu, dün açıklanan yeni kabineyle ilgili açıklamada bulundu.

  • 2240
Başesgioğlu'dan kabineyle ilgili açıklama

Kastamonu’nun yetiştirdiği önemli devlet adamlarından, Türk siyasetinin bir dönemine damgasını vurmuş, Devlet ve İçişleri eski Bakanı Murat Başesgioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı yeni kabineyle ilgili açıklamada bulundu.

Başesgioğlu, "Cumhurbaşkanlığı kabinesi, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı. Kabinede görev alan bakanlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Ülkemize hayırlı olsun." dedi.

"SIRA GENÇLERDE, YENİ İSİMLERDE"

Devlet ve İçişleri eski Bakanı Murat Başesgioğlu, "Yeni kabinede, her vilayet gibi Kastamonulularda bir hemşehrilerinin yer almasını arzu ettiler. Bu haklı isteklerini benim ismim üzerinde somutlaştırarak, 'Murat Başesgioğlu'nu kabinede görmek istiyoruz' diyerek çeşitli girişimlerde bulundular. Açıkçası, başlattıkları kampanyayı biraz geç öğrendim. Dedim ki; 'Sağ olun, ben bu görevleri daha önce yaptım. Bunun onurunu hep birlikte yaşadık. Şimdi sıra gençlerde, yeni isimlerde. Ben uzun süredir aktif siyaset içinde değilim, bir beklentim yoktur' dedimse de, onlar bir kere gönüllerine koymuşlardı. Daha fazla müdahale edip, umutlarını ve heyecanlarını kırmak istemedim. Kampanyayı tüm Türkiye'ye yayarak bir farkındalık, bir gündem yarattılar. Sosyal medyada ilk sıralarda yer aldılar." diye konuştu.

"DEĞERLİ BİR HEMŞEHRİMİZ KABİNEDE YER ALDI"

Başesgioğlu, "Yeni kabine açıklandı. Muradlarına erdiler; Hem eski bakanlarını onurlandırdılar, hem de değerli bir hemşehrimiz İbrahim Yumaklı'nın Tarım ve Orman Bakanı olarak kabinede yer almasında az veya çok katkılarından dolayı mutlu oldular. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, bölgemiz açısından da çok önemli olan bir bakanlığı hemşehrimize emanet ettikleri için gönülden teşekkür ediyorum. Değerli Bakanımızı da kutluyor, her zaman yanında olacağımızı ifade ediyorum." ifadelerini kullandı.

"KASTAMONU ADINA, BÖYLE BİR GİRİŞİMİ BAŞLATAN VE YÜRÜTEN TÜM YÜCE GÖNÜLLÜ İNSANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Devlet ve İçişleri eski Bakanı Murat Başesgioğlu şöyle devam etti:

"Kastamonu Platformunda yer alan; Kas-Der, Kas-Kon, Ankara-İzmir-Bursa-Kocaeli-Sakarya-Karabük-Zonguldak ve Trakya'da kurulu tüm derneklerimizin değerli yönetici ve üyelerine, Kastamonu'daki derneklerimize, kanaat önderlerimize, dost ve arkadaşlarımıza, Kastamonu ve İstanbul'da faaliyet gösteren basınımızın kıymetli temsilcilerine ve kurumlarına, tüm Kastamonu dostlarına, kısaca; Kastamonu'nun geçmişine, bugününe ve yarına dair bir sevdası/davası olan herkese selam olsun. El ele, gönül gönüle bu sevdayı, bu davayı büyütmeniz dileğiyle selam, saygı ve sevgiler."