'Basın Özgürlüğü Anayasa ile güvence altına alınmıştır'

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 3393
'Basın Özgürlüğü Anayasa ile güvence altına alınmıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başsavcı Uzun mesajında; "Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Bu nedenle Basın Özgürlüğü Anayasa ile güvence altına alınarak düzenlemiş bir kurumdur. Çünkü, 'basın özgürlüğü' kavramı aslında tek tek bireylerin haber alma haklarının birleşmesinden meydana gelen kamunun en dokunulmaz haklarından birisidir.

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına saygılı bir medyanın bireylerin doğru olarak aldığı haberlerin milletin kalp ve akıl süzgecinden geçtikten sonra milli iradenin oluşumunda, ortak milli duyguların aktarılmasında, toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında çok önemli bir yeri vardır. Teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında basının önemi daha da artmış bulunmaktadır. Gelişen teknoloji ve çağa ayak uyduran Türk basını bugün, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da gelişmektedir. Hiç kuşkusuz ki Türk basının geldiği düzeyde, basın çalışanlarının fedakârca gösterdikleri gayretlerin büyük payı bulunmaktadır.

Gazeteciler, kamuoyunu bilgilendirmek, vatandaşların haber alma hakkını ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla yerine getirmek gibi çok önemli bir görev üstlenmektedirler. Gücünü kamuoyu ve kamu vicdanından alan bu kutsal görevi yerine getirirlerken her türlü fiziki zorlukla karşılaşmalarına rağmen yaz-kış demeden görevlerini en iyi biçimde ifa etmektedirler.

Bu nedenle Gazetecilik mesleğine emek ve gönül veren tüm değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevi başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."