Başkan Babaş, İsmailbey Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından mahallelerde belirli periyotlarla düzenlenen Başkan ile Çay Sohbeti programı İsmailbey Mahallesi'nde devam etti.

  • 1036
Başkan Babaş, İsmailbey Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsmailbey Mahallesi’nde tarihi Deve Han’ın da düzenlenen programa vatandaşların ilgisi bir hayli yoğun oldu. İsmailbey Mahallesi’nin çok özel bir mahalle olduğunu belirten Belediye Başkanı Tahsin Babaş, bölgenin tarihi ve kültürel mirasının önemine değindi.

Başkan Babaş konuşmasında, Kastamonu’nun 2018 yılında Türk Dünya Kültür Şehri olma ihtimalinin bir hayli yüksek olduğunu da ifade ederek “Kültür Bakanımız Numan Bey buraya iki defa geldi. Ben de onu ziyaret ettim. Onun büyükbabası Binbaşı Numan Kurtulmuş Aşağı İmaretli. Geçtiğimiz gün beni aradı. 2018 yılında Kastamonu’yu Türk Dünyası Kültür Başşehri ilan edelim dedi. Bu bizim açımızdan, Kastamonu’nun adının dünyaya duyurulması, tanıtım ve turizm açısından çok önemli bir durum. Biz de kabul ettik. Çalışmalarımıza başladık. 2018 yılın da inşallah Kastamonu Türk Dünyası Kültür Şehri olarak ilan edilecek.” dedi.

“Kastamonu’nun hızla gelişmesini sürdürmeye devam edeceğiz”

Tarihi ve kültürel anlamda çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Babaş, “Tarihi, kültürel dokudaki çalışmalarımız hem de yeni Kastamonu’daki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kastamonu’nun hızla gelişmesini sürdürmeye devam edeceğiz. Genel idarenin yaptığı yatırım açısından da Kastamonu hızla gelişmekte. 1800’lü yıllarda Kastamonu ticaret merkezlerinden biriymiş. Sonradan 1800’lü yılların sonlarında ve 1900’lü yılların başlarında bu tamamen bitmiş. Kastamonu kaderine terk edilmiş. Ta ki şu son 10-15 yıl içerisinde yapılanlara kadar. Görüyorsunuz, çok büyük yatırımlar yapılmaya başlandı. Ulaşımda Ilgaz Dağı’nı aşamıyorduk, şimdi aklımıza hayalimize gelmeyecek bir yatırım olan Ilgaz Tüneli bitti. İkincisine başlandı. Ilgaz Tüneli’nden bu tarafa bir viyadük, tünel ve Ömür Köyü’nün oradan Kadı Dağı ucuna çıkacak olan 19 bin 700 metrelik birinci kalite yol yapımına başlandı. İhale bedeli 625 milyon. Kırık Barajı da yapılmaya başlandı. Devamlı gidip takip ediyorum. Yaklaşık 50 yılın üzerinde Kastamonu’nun su ihtiyacını karşılayacak bir baraj. Arıtma tesisleri, iletim hatları, depoları her şeyiyle yeniden yapılacak ve 3 yıl içinde tamamlanacak. Bu bir velinimet” ifadelerini kullandı.

“Belediyecilik sadece yol yapmak iz yapmak değil”

“Belediyecilik sadece yol yapmak iz yapmak değil. Belediyecilik, doğumdan ölüme kadar mahalledeki müşterek işleri görür. Bu düsturla belediyeciliğimize devam ediyoruz. Hem fiziksel gelişme açısından hem de sosyal projeler açısından herkesten önde olduğumuzu söyleyebilirim” diyen Babaş, belediyenin sosyal alanda yaptıkları birçok proje hakkında mahalleliye bilgilendirmelerde bulundu. Babaş, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayabildiği sosyal marketten, evde yaşlı bakım hizmetlerinden, cenaze ve defin hizmetlerinden, kadınlara psikolojik destek sağlayan Hüma Hatun Konağı’ndan bahsetti.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın konuşmasının ardından mahalle sakinlerinin talepleri bir bir not edilerek, taleplerin yerine getirilmesi adına hızla çalışmalara başlandı.