Başkan Babaş, Kuzeykent Mahallesi sakinleri ile buluştu

Kastamonu Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, Kuzeykent Mahallesinde mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

  • 1261
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan Babaş, Kuzeykent Mahallesi sakinleri ile buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuzeykent Seçim Bürosunda yapılan toplantıya AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Merkez İlçe Başkanı Faruk Özdemir ve mahalle sakinleri katıldı.

“Kuzeykent’e Millet Bahçesi yapılacak”

Halkın iradesinin üzerinde her hangi bir güç yoktur diye Başkan Tahsin Babaş; “Yaklaşık 30 yıldır Kastamonu Belediyesinde çeşitli görevlerde sizlere hizmet etmek için çalışıyorum. Kuzeykent’teki hizmetlerimizi arttırarak devam ettiriyoruz. Size mutluluk verici bir haber vermek istiyorum. 2014 yılında Kuzeykent’te Gölpark diye projem vardı. Görev sürem içerisinde dolgusunu ve alt yapısını yapabildim. Son altı ay içerisinde önemli bir gelişme oldu. Türkiye’de Millet bahçeleri projeleri hızla duyulmaya başlandı. Bizde ekibimle bu projeyi Millet Bahçesi projesine çevirdik. Bu projemiz Bakanlık tarafından birincilik ödülüne layık görüldü. Nisan ayında ihalesi yapılarak kısa zamanda bitirilecek. Bu proje bittiğinde burası Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olacak. Bu konuda iddialı konuşuyorum” dedi.

“Sosyal yaşantı onların istediği kadar değil”

Babaş; “Biz Kastamonu’da çok nitelikli insanlarımızı durduramıyoruz. Ne diyoruz? Hastanede doktorumuz yok. Oysa ki atama yapılıyor fakat doktorlarımız çok durmuyor. Onun da başlıca nedenlerinden biri sosyal yaşantının onların istediği kadar olmayışı benim gördüğüm kadarıyla. Bu 2-3 projemiz bu sorunu ortadan kaldıracaktır. Doktorumuz, öğretmenimiz, nitelikli insanlarımız buraya gelmek isteyecektir. Bu da sosyal amaçlı yapılan projelerin önemini daha da ortaya çıkarıyor.”

“Tıp fakültemiz açılacak”

Başkan Babaş; “Yakın tarihte Tıp fakültemizi de açacağız. O konuda da ciddi çalışmalar yapıyoruz. 2019 yılı sonunda Tıp fakültemiz açılmış olacaktır. Yine eski Devlet hastanesi yıkılarak yerine 250 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezinin yapımına başlanıyor” dedi. Ayrıca bin 300 kişilik kredi yurtlar ihalesinin yapıldığını ve yakında yapımına başlanacağını belirtti.

Kastamonu Belediye Başkanı Babaş sözlerine şöyle devam etti. “Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi resmi gazetede yayımlanarak programa alındı. Yaklaşık beş bin 640 kişi istihdam edecek. Bu gibi yatırımlar bitirildiğinde Kastamonu’da en az 10 bin kişilik istihdamı oluşturmuş oluyoruz.”

Benim yaptığım ve yapacağım projelerimdeki esas temel 4 maddeden ibaret diyen Babaş; “Birincisi herkesin bir işi olacak, ikincisi herkesin bir evi olacak, üçüncüsü turizm Kastamonu’da gelişecek, dördüncüsü Kastamonu’da sıfır trafik”

“Gerçek manada belediyeciliği uyguluyoruz”

Babaş; “Bugüne kadar sizlerle bin 16 proje yaptık. Bunlardan sadece 4 örnek vereceğim. Göreve geldiğim ilk dönemde vekillerimiz ile Kırık Barajı projesini başlattık. Kastamonu’nun yaklaşık 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak projenin yapımına başlandı. Şehir su arıtma tesisi yapıldı. Yine sosyal projelerimizden biri olan Sosyal Yardım Market Vakfı projesini yaptık. Eski sanayide hizmet veriyor. Yaklaşık 250 civarında ihtiyaç sahibi ailemiz var. Bu ailelere verdiğimiz kartlarla gidip her türlü alışverişlerini yapıyorlar. Buranın işleyişi de hayırseverler yardım yapıyorlar. Bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bugüne kadar bu vakıf için belediyeden bir kuruş para çıkmamıştır. Diğer bir sosyal projemiz ise evde yaşlı bakım hizmetleri. Merkezde oturan 150’ye yakın yaşlımıza düzenli bir şekilde bakıyoruz. Vücut temizliğinden gıdasına, evinin temizliğinden sobasının yakılmasına kadar. Tedavileri yapılıyor. Bunları duyurmadan gizlilik içerisinde yapıyoruz. Gerçek manada belediyeciliği uyguluyoruz. Merkezi hükümetle de entegrasyon sağlayarak devam ettiriyoruz.”

“Kale tarafı 2 kat, Kule tarafı 3 kat olacak”

Babaş; “Kastamonu imar planlamasında nereye gidiyor? Koruma alanı içerisindeki Kastamonu’da tamamen kuralımızı koyduk. Koruma Kurulunun kararı olmadan herhangi bir işlem yapılamıyor. Kale tarafı 2 kat, Kule tarafı 3 kat olmak üzere planlarımızı oluşturduk. Bu planlar çerçevesinde kentsel yenilemeye de bu bölgelerde başladık. iki bin 383 evin tasarımı yapılacak.” Babaş devamla, “Özellikle Güneykent’e yapılan imar planı zemin artı 4 kat olacak. Başka yerlerde mevcut imar planı korunacak” dedi.

“Kuzeykent’e çok kapsamlı mahalle evleri yapılacak”

Kuzeykent’te iki noktaya mahalle evleri yapılacağını belirten Tahsin Babaş; “Her mahalle evinde 27 tane fonksiyon var. Eve girdiğimizde bir aile hekimi, Belediye hizmet birimi, Muhtarlık ofisi ve bütün faturaları yatırabileceğiniz bir merkez olacak. ATM’ler, çocuk sineması, çok amaçlı salonda bilgisayar ve yabancı dil kursları gibi kurslar, hanımlara yönelik hizmetler olacak. Bu binanın tamamını belediye işletecek.”

Sarıkonak Kadın Girişimciler Kooperatifi üyelerine yönelik olarak üretim ve hobi bahçeleri kurulacağını belirten Babaş; “Kooperatifimiz aracılığı ile kadınlarımız ürettiklerini satacaklar ve hobilerini gerçekleştirmiş olacaklar. O nedenle kadınlarımızdan bu kooperatife üye olmalarını istiyoruz. Bu projemiz Türkiye’de ki etkin projeler arasında yer alacaktır” dedi. 

“Toplu Konut Projesi yapılacak”

Babaş, Sarıömer ve Huzurkent tarafındaki 400 dönümlük arazide toplu konut projesi hazırlandığını ve bu projenin son aşamasına geldiklerini belirtti.

Kasaplar Çarşısı, Aşırefendi Hanı ve Acem Hanını şu anda yaptıklarını söyleyen Başkan Babaş; “Osmanlı Sarayı’nı İhsan Ozanoğlu kütüphanesi olarak Kültür Bakanlığı’na devrettik. Onlarda içini yapıyorlar. Eski Belediye binasını sivil toplum kuruluşları merkezi haline getiriyoruz. Binayı yıkıp daha da küçüğünü yapacağız. Topçuoğlu Pazar yerini yıkmadan kapalı bir sistem haline getireceğiz. Kültürel miras üzerine yoğunlaşarak ben ve ekibim bir vizyon edindik. Eski Kastamonu’yu kültürel ve dini turizmde öne çıkararak turizme geliştireceğiz.”

“Trafik problemini tamamen yok edeceğiz”

Kastamonu’da yaklaşık 37 plaka sayısının 76 bin, diğerleri ile 80 bin olduğunu söyleyen Babaş; “Bunun için 9 adet otopark planladık. Bu otoparklarda 1 saatlik süre ücretsiz olacak. Yine 16 tane bağlantı yolu, 5 tane akıllı kavşak ve 3 tane de katlı kavşak yaparak trafikteki problemlerimizi tamamen yok edeceğiz” dedi.