Başkan Babaş, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 'Başkan İle Çay Sohbeti' programı kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde vatandaşların taleplerini dinledi.

  • 678
Başkan Babaş, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hacıbey İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen “Başkan ile Çay Sohbeti” programı kapsamında Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Ankara’daki görüşmesinin ardından programa katılabildi. Mahallede asfaltlanmayan hiçbir yer bırakmayacaklarını söyleyen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Sırf burası için emisyonlu asfalt sistemi kurduk. Arkadaşlarımız çalışmalarını tamamlıyorlar. Kıştan önce site içi olsun, dışı olsun her yeri hepsini asfaltlayacağız. Kimse kışa çamurlu başlamayacak. Makinelerimiz hazır Şahin Tepesi yolunu yaptık. Bütün yolları yapacağız. Bu bölge ciddi manada gelişen bir bölge. Yeni yerleşmeler olduğu için hiçbir şekilde altyapısını aksatmamaya çalışıyoruz. Suyunu, kanalını, altyapılarını, elektriğini, doğalgazını hepsini birlikte yürütmeye çalışıyoruz. Bunları yaparken de hata yapmamaya çalışıyoruz. Özellikle bu ana caddeyi mükemmel bir bulvar haline getireceğiz. 2018 yılında göreceksiniz. Tamamen altyapısını bitirdik. Kıştan öncede Tosya yoluna geçici bir asfalt yapacağız. Bu caddeyi mükemmel bir şekilde yapacağız. Tamamen nizami yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca Tosya yolu-Taşköprü yolu kavşağını sinyalize kavşak haline getireceğiz. Orada yer alan büfeyi de kaldıracağız. Yeşil alan konusunda da burada da ciddi çalışmalarımız yapacağız. Parklarımızı geliştireceğiz. Burası artık gelişen ve hızla imarlaşan bir bölge. Halkımız burada konut almaya devam ediyor. Yapılaşma o kadar hızlı ki, biz ruhsat vermeye, altyapı yapmaya yetişemiyoruz. Denetimleri sıkıca yapıp, en ufak bir noktayı atlamadan ruhsat verme çalışması yapıyoruz. Mevzuat neyi uygun görürse, harfiyen onu uyguluyoruz” dedi.

“Başkan ile Çay Sohbeti” programında konuşan Kastamonu Belediye Başkan Vekili Eşref Can ise, “Belediyemizin hizmetlerini herkes yakından takip ediyor. Belediyemize aldığımız araçların tanıtımını önceki gün gerçekleştirdik. 44 metrelik yeni bir itfaiye aracımız gelecek. Artık binalarımız yüksek, onun en son model itfaiye aracıda önümüzdeki günlerde gelecek ve Kastamonu halkımızın hizmetine sunulacak. Burası yeni yapılaşmaların gerçekleştiği bir mahalle. Yine buradaki yollarımızda yeni yapılaşmadan dolayı çamur olabiliyor. Belediyemize yeni asfalt makinesi alındı. BSK yapılıncaya kadar mahallelerimiz çamurdan kurtarmak için sati kaplama yapan yeni bir araç geldi. Geçici olarak yol yapılıyor ve arkasından BSK yapılıyor” diye konuştu.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın ve Belediye Başkan Vekili Eşref Can’ın açıklamalarının ardından mahalle sakinleri, Kur’an Kursu için yer tahsis edilmesini, yollarının asfaltlanmasını, aydınlatması eksik noktalarda aydınlatılma yapılmasını ve sokak hayvanları ile mahallelerindeki besi hayvanları için çözüm üretilmesi gibi konuların çökümü için talepte bulundular. Başkan Babaş, iletilen sorunlarının notunu alıp, sorunların çözümü noktasında bizzat kendisinin ilgileneceğini ve kısa sürede çözmek için çalışacaklarını kaydetti.

“Başkan İle Çay Sohbeti” programına AK Parti Milletvekili Metin Çelik ile Kastamonu Belediye Başkan Vekili Eşref Can’da katıldı.