Başkan Babaş, Pastırma İkram Etti

EMİTT Fuarı'na gelerek Kastamonu standını ziyaret eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, sarımsaktan yapılan pastırmayı keserek vatandaşlara ikram etti.

  • 546
Başkan Babaş, Pastırma İkram Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi, 28-31 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 20’ncisi gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMİTT) katıldı. Tarih, kültür, turizm potansiyelini bünyesinde barındıran Kastamonu merkez ve ilçelerinde ön plana çıkan birçok değer, EMİTT Fuarı'nda tanıtıldı. Kastamonu’ya ait yöresel yemeklerin ikram edildiği stant vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Yapılan açılışın ardından Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, standa gelerek, çalışanları ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet etti. Kastamonu’nun sarımsağından yapılan pastırmayı kesen Başkan Babaş'ın vatandaşlara ikram etmesi renkli görüntüler oluşturdu.

“İLİMİZİN TANITILMASI İÇİN HER SENE KATILIYORUZ”
Bu yıl 20’ncisi düzenlenen EMİTT Fuarı'na katılan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, vatandaşlara kendi kestiği pastırmayı ikram etti.
EMİTT Fuarı'nın Kastamonu’nun tanıtılmasından önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Başkan Babaş, “Bugün uluslararası bir fuar olma özelliği taşıyan EMİTT Fuarı'na geldik ve burada ilimizi temsil edeceğiz. Bu gibi yerlerde kendi ilimizi temsil etmek bizim için çok önemli bir yere sahip. Biz buraya il olarak geldik, sayın valimiz, belediye başkanlarımız, muhtarlarımız, STK’larımız hep beraber geldik. Bu fuarların turizme katkısı olduğuna inanıyorum. Bu fuarlar ilimizin tanıtılması, duyulması açısından çok önemli etkinlerin arasında yer alıyor. Biz de bunun farkında olduğumuz için her sene elimizden geldiğince sürekli olarak katılmaya çalışıyoruz” dedi.

“ZENGİNLİK FABRİKALARDA DEĞİL, TARİHİ KÜLTÜRLERİN ONARILMASINDA”
Yapılan etkinliklerin sayesinde Kastamonu’yu tarihi, kültürel etkinlikleriyle duyurmaya çalışacaklarını dile getiren Başkan Tahsin Babaş, “Kastamonu’nun geleceğini turizmde görüyorum. Yani turizmde bizim iyi bir alt yapı oluşturmamız gerekmektedir. Biz Kastamonu Belediyesi olarak bu tarihi konakları alıp onarıyoruz. Ben İstanbul’da ki işadamlarına şöyle seslenmek istiyorum, arkadaşlar ben sizden fabrikalar istemiyorum, bir tane konak alın ve restore edin yeter diyorum. Ben zenginliği o tarihi kültürlerde görüyorum. Bu çalışmaları yapan işadamları da oldu, buradan onlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MEHMET BAŞA (İHA)