Başkan Babaş'tan Kurban Bayramı Mesajı

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

  • 334
Başkan Babaş'tan Kurban Bayramı Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Babaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Birlik ve beraberliğimizi simgeleyen, toplumumuzun kaynaşmasını, hoşgörü ve kardeşliğimizin artmasını sağlayan bayramlar aynı zamanda coşku ve sevinç günlerimizdir. İnsanımızın birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları, karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği ve tüm güzelliklerin paylaşıldığı bir Kurban Bayramı’na daha birlik ve beraberlik, sağlık ve mutluluk içerisinde ulaşmanın sevincini yaşamaktayız.  Bayram’ın barışmaya, kaynaşmaya, dostluğa ve yüreklerin düğümünü çözmeye vesile olmasını, küslüklerin, dargınlıkların ve ülkemizin son dönemde geçirdiği sancılı dönemin bir an önce son bulmasını temenni ediyorum.

Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim’de “Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes.” Buyrulmuştur. Tüm Müslüman alemi; ortak bir düşünce içerisinde, Allah’ın emrine uyarak kulluk bilincini ortaya koymak ve üzerine düşen görevi yerine getirmek adına kurban kesip, dini vecibelerini yerine getirerek, bu mübarek günleri geçirmektedir. Bizler de bu mübarek bayram günlerinde dini görevlerimizi yerine getirmenin yanında eş, dost, akraba, yakınlarımızı, kimsesizleri ziyaret etmeli ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmalıyız.

Sevgi, kardeşlik, barış, dayanışma ve paylaşma gibi insani değerlerimizi yoğunca yaşayacağımız Kurban Bayramı süresince sorunsuz bir bayram geçirmek niyetiyle kurumumuz adına üzerimize düşün tedbirleri almış gerekli düzenlemeleri yapmış durumdayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizleri bir kez daha Kurban Bayramı’na eriştiren Yüce Mevla’ya hamdediyorum.

Kurban Bayramı’nın Kastamonu’lu hemşehrilerimiz ve milletimiz için  hayırlara vesile olmasını diler, daha nice bayramlara sağlık ve sıhhat içerisinde kavuşmayı Yüce Allah’tan niyaz ederim.”